Corina și Marius, doi antrenori români care vor să performeze în gimnastica suedeză!

Și vorbim de Corina Constantin, despre care am scris mai zilele trecute, cu ocazia desemnării ei, de către Federația Internațională de Gimnasctică (FIG), ca ambasadoare a Campionatelor Mondiale de Gimnastică Aerobică de la Baku, Azerbaidjean, din perioada 14-16 mai, 2020. Și am aflat, cu această ocazie, că gimnasta în cauză are șapte medalii la Mondiale, fiind sportiva care a impulsionat nționala României, chiar inima care a bătut cu tărie, în vestiarul tricolor, începând cu 2009!

Și partener de antrenament, și viitor soț!

Cea de-a doua jumătate a cuplului este Marius Gavriloaie, un sportiv care a-nceput la gimnastică artistică, dar care s-a împlinit tot la cea aerobică, reușind să prindă și el trei medalii la Mondiale, cu străluciri diferite. Acești tineri au devenit antrenori și și-au găsit de lucru tocmai în Marea Nordului, în îndepărtata Suedie. Nu știm cine i-a împins spre locuri înghețate, dar mai mult ca sigur că aici, în România, niciun oficial al Federației de Gimnastică nu le-a oferit posibilitatea să-și arate capacitatea de pe banca tehnică.

Eu fac coregrafie la artistică…

”Lucrez ca antrenoare de gimnastică artistică, împreună cu viitorul meu soț, Marius Gavriloaie, la Clubul Vanersborg Gymnastikforening, din Vanersborg, un orășel în apropiere de Gothenburg. Marius este coordonatorul, iar eu sunt secund și mă ocup mai mult de coregrafie. În același timp, eu coordonez și activitatea la aerobică, este specialitatea mea acolo.

Dezvoltăm un program complet, pentru gimnastica aerobică

De altfel, de un an de zile, am inițiat, împreună cu Federația Suedeză de Gimnastică, un program, care ajută la creșterea gimnasticii aerobice în această țară. Mai precis, am început cu workshop-uri de teorie și practică pentru antrenori, în metodica de învățare a tehnicii și artisticii în gimnastica aerobică, urmând ca aceste întâlniri să ia forma de cursuri în toată regula, pe care le voi susține tot eu. Avem ambiții mari și vă spun că în 2021 vreau să particip, deja, cu două junioare la Campionatele Europene de aerobică. Ne ridicăm și la gimnastică artistică, unde deja avem medalie de argint cu echipa, la Campionatele Suediei, și unde am prins, de asemenea, și finale la bârnă și sol”, ne spunea frumoasa gimnastă din România.  

Și îmi place să spun că este din România, pentru că cei doi, Corina și Marius, se vor căsători în această vară, dar  nu în Suedia, firește, ci acasă, în România!

P.S. Probabil că gimnastica mondială va fi mai bogată, cât de curând, cu campioni și din Suedia, și la aerobică, și la artistică! Oriunde în lume au ajuns antrenorii români, ei au făcut treabă bună. Doar în România au rămas refulații, gen Nicolae Forminte, Lucian Sandu, Adela Popa sau Marius Urzică…  

Lasă un răspuns