Copil mort după anestezie generală, s-a folosit aceeași substanță care l-a UCIS pe Michael Jackson

Copil mort după anestezie generală, s-a folosit aceeași substanță care l-a UCIS pe Michael Jackson. Colegiul Medicilor anchetează cazul copilului de patru ani care a murit, după ce a fost anesteziat la o clinică stomatologică din Piteşti, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Copil mort după anestezie generală, s-a folosit aceeași substanță care l-a UCIS pe Michael Jackson

Ministrul a anunţat, totodată, că în perioada următoare va fi verificat felul în care se fac anesteziile în cabinetele stomatologice.

„Este într-adevăr o tragedie. (…) În momentul de faţă, activitatea acelui cabinet, acelei miniclinici a fost complet închisă, a fost suspendată de către DSP, Colegiul Medicilor anchetează cazul şi vom comunica concluziile noastre. (…) Este foarte important ca aceste tragedii să nu se mai repete şi în perioada următoare vom verifica felul în care se dau aceste anestezii sau analgosedări în unele cazuri în cabinetele stomatologice”, a spus Costache, la România TV.

El a precizat că propofolul este un produs foarte puternic şi a amintit că din cauza acestuia a murit şi Michael Jackson.

Citește și Copil de 12 ani din București, răpus din cauza gripei

„Acest medicament trebuie folosit numai într-un cadru care poate fi monitorizat corect”, a explicat ministrul.

Ce este propofolul, substanța care l-a răpus pe copil

Propofolul este o substanţă anestezică utilizată pe scară largă, dar mai ales în spitalele din SUA și este una dintre substanțele care a ridicat și încă ridică foarte multe semne de întrebare pacienților care o cunosc sub numele de „medicamentul lui Michael Jackson”.

Ei bine, acest Propofol este un medicament sedativ-hipnotic utilizat pentru inducerea anesteziei generale și se administrează intravenos, iar de-a lungul timpului, Propofolul a înlocuit Tiopentalul, un medicament specific pentru sedare ce provoacă o senzație de euforie. 

Propofolul scade destul de mult tensiunea arterială și încetineşte respirația, motiv pentru care pacienții care îl primesc ar trebui să fie atent monitorizați. site news

Lasă un răspuns