Un studiu arată că COVID-19 se transmite la 4,5 metri, trăiește 30 de minute în aer și rezistă 4 zile pe suprafețe

Copil din județul Olt, suspect de infectare cu coronavirus

Un copil de doar 4 ani din comuna Grădinari a ajuns luni la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind suspect de infectare cu coronavirus.

Copil din județul Olt, suspect de infectare cu coronavirus

Părinții copilului se aflau în izolare la domiciliu, după ce unul dintre ei a călătorit în acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani, din Suceava, confirmat cu coronavirus.

,,Prin monitorizarea zilnică a persoanelor izolate la domiciliu, astăzi (09.03.2020) s-a constatat că un contact de familie al unei persoane aflate în monitorizare clinică este simptomatic (febră și tuse). Conform procedurilor, această persoană a fost transportată în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina cu Autospeciala Transport Persoane și Victime Multiple (izoleta) a ISU Olt. Potrivit protocolului urmează să se recolteze probe pentru testare Covid- 19, urmând ca rezultatele testării să fie aduse la cunoștința publică. Precizăm că familia în cauză este în autoizolare la domiciliu începând cu data de 29.02.2020., a transmis DSP Olt.

Citește și: Alertă!Un nou caz de coronavirus în București

În Grădinari, aproape 30 de persoane sunt izolate la domiciliu, majoritatea în satul Petculești, după ce au venit din Italia. Primarul a cerut autorităților chiar suspendarea cursurilor în școală, 8 elevi provenind din familiile recent întoarse din Italia. site news

Lasă un răspuns