Copil de 4 ani, mort din cauza gripei

Copil de patru ani, mort din cauza gripei, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. El avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal. În cazul său a fost confirmată prezenţa virusului gripal tip A, în curs de subtipare.

„El avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal. În cazul său a fost confirmată prezenţa virusului gripal tip A, în curs de subtipare”, conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului de Sănătate Publică.

Care sunt cele_mai_bune_trucuri_pentru_a_calma_un_copil_in_criza_de_nervi

Medicii au confirmat un nou deces cauzat de gripă, fiind vorba de un băiețel de 12 ani din București. Este al 10-lea deces din acest sezon.

Alte 9 persoane, din Dâmbovița, Hunedoara, Argeș, Sibiu, Bistrița-Năsăud, Prahova și București au murit, până acum, de gripă sezonieră.

Copil de patru ani, mort din cauza gripei

Numărul deceselor din cauza gripei creşte.
„În săptămâna 20.01.2020 – 26.01.2020 activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate medie, cu extindere naţională. Rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 50%. Au fost raportate la nivel naţional 3.645 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul ţării, mai multe cu 7.4% comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent. Pentru municipiul Bucureşti , numărul total de raportări de gripă clinică, la toate grupele de vârstă, în săptămâna 20.01.2020 – 26.01.2020, a fost de 1.366 din care 74 au fost confirmate cu laboratorul”, a transmis INSP.

Cititi cum un copil de 12 ani din Bucuresti a fost rapus din cauza-gripei

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 102.981, cu 23.2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (134.201) şi cu 26. site news

Lasă un răspuns