unsplash

Copiii din București vor beneficia gratuit de ochelari prin programul „Clar – pentru copii”

Luni, 18 mai, vor începe înscrierile în cadrul Programului „Clar – pentru copii”, care prevede acordarea unui sprijin de 500 de lei pentru achiziţionarea unei perechi de ochelari, a anunţat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Proiectul este desfașurat de Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti și alocă o sumă de cel mult 500 de lei pentru fiecare beneficiar în parte, în vederea confecţionării unei perechi de ochelari de vedere – rame şi lentile.

Înscrierile se fac online, pe site-ul dedicat proiectului – http://clar.assmb.ro (la Secţiunea „Înscriere în proiect”). Tot pe site-ul ASSMB se află lista cu unităţile afiliate proiectului, regulamentul, documente-tip şi alte detalii utile pentru înscriere. De acest proiect vor beneficia copiii cu vârsta de până la 17 ani cu domiciliul stabil sau viză de reşedinţă în Bucureşti, obţinută cu cel puţin şase luni înainte de depunerea cererii de aplicare în cadrul proiectului. De asemenea, este necesară o recomandare scrisă a medicului oftalmolog.

„Proiectul se va derula în perioada 2020 – 2021 şi are ca obiectiv remedierea problemelor de vedere în rândul copiilor, cu impact asupra calităţii vieţii, inclusiv beneficii economice prin diminuarea cheltuielilor aferente tratamentelor oftalmologice ulterioare sau bolilor generale asociate”, a precizat Gabriela Firea.

Iniţiativa a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 57/14.02.2020, iar valoarea totală prevăzută este de două milioane lei. site news

Lasă un răspuns