Copii de opt ani, agresați verbal și amenințați cu bătaia de învățătoare. Telefonul din ghiozdan a surprins totul

Copii de opt ani, agresați verbal și amenințați cu bătaia de învățătoare. Telefonul din ghiozdan a surprins totul. O serie de înregistrări audio arată cum o învățătoare de la o școală din Giurgiu agresează verbal mai mulți elevi, în repetate rânduri. Într-o discuție cu tatăl unui elev, învățătoarea recunoaște că l-a și lovit pe copilul acestuia, însă îl liniștește, spunând că “nu l-am lovit tare.” 

Copii de opt ani, agresați verbal și amenințați cu bătaia de învățătoare

Înregistrările au fost făcute la începutul lui decembrie 2019. În 5 decembrie, la o lecție despre emițător și receptor, abstractă și dificilă pentru niște copii din clasele primare, o fetiță cere explicații despre ce înseamnă mesajul.

Nu știe cum să rezolve exercițiul propus de învățătoare. 

„-Doamna, unde este mesajul, trebuie să scriem și noi din nou mesajul? -Păi daa! Trebuie să scrii ce este! -Doamna!  -Care-i mesajul? Scrie sub el, în caseta pentru mesaj. Să arăți că știi care e mesajul. Ai înțeles? -Deci eu transcriu pe tot? -Nu transcrii nimic fetițo, e mesajul scris!!! Doar trebuie să scrii subiectul, ăla e mesajul. [trântește ceva]. Doamne, sunteți groaznici!”, a spus învățătoarea.

Telefonul din ghiozdan a surprins totul

Într-o altă zi, îi amenință pe doi copii că îi dă cap în cap. Apoi devine conștientă de ce a zis și încearcă să se corecteze. 

“Dacă vă mai văd vorbind, vă bat cap în cap până vă cresc cornițe ca la reni. Că tot avem nevoie de doi reni acuma iarna. Deci, am zis fiți atenți! Nu e glumă. V-am avertizat, da? Nu vă bat cap în cap, dar nici bine nu vă fac.”

Altă dată îi spune unei fetițe să se ridice în picioare și să își dea o palmă “în capul ăla sec”, pentru că eleva pune punct în loc de semnul întrebării la sfârșitul unei propoziții. Apoi continuă: “Dă-ți o palmă așa în cap. Cum să spui că se pune punct dacă e o întrebare?”.

Părinții copiilor s-au sesizat

“Mi-a zis copilul că i-a dat doamna cu caietul în cap. M-am gândit că ei sunt 30, dânsa este una singură. Nu l-a omorât, i-a dat cu caietul, l-o fi atins. Poate să îl pedepsească, sau să îl mai ia de ureche. Nu am fost absurdă să nu îmi atingă copilul”, se adresează o mamă membrilor comisiei de cercetare disciplinară. 

“În următoarea zi i-a dat cu cartea în cap”, își continuă mama povestea. “Du-te dragă și vezi ce se întâmplă acolo, mi-a zis soțul. Lasă că a făcut el ceva, că nu o să dea doamna cu cartea în cap așa aiurea. Până când ultima dată am venit să-l iau și mi-a spus doamna mi-a dat cu palma, m-a lovit în spate și am început să plâng, iar el este un copil care nu plânge foarte ușor, și au început toți colegii să râdă de mine. Atunci am zis hai să mergem la doamna.”

Citește și Ministrul Educației, făcută praf pentru acțiunile de PR tip năvala cu presa în clase, peste învățătoare și copii

Când s-a plâns inițial că doamna învățătoare l-a lovit părinții nu l-au crezut. În plus, femeia e un cadru didactic bun. În materie de carte, “a ridicat ștacheta sus,” explică tatăl.

Acesta spune deschis că, într-un fel, i-au dat învățătoarei permisiunea să îl pună la punct pe băiat când nu e cuminte. “Urecheați-l, luați-l de perciuni.”

“Ce mi s-a părut dubios, deși noi ne-am dus să reclamăm că învățătoarea ne-a lovit copilul, directoarea a spus în fel și chip că băiatul are probleme și ne recomandă ea un psiholog la București”, povestește tatăl.  A doua zi, s-a dus să discute direct cu învățătoarea.  “Doamnă, am înțeles că au fost niște probleme aici. Despre ce este vorba?” întreabă acesta.  “Mă ignoră. În timp ce discut cu el, mă….mă ignoră. Vorbește în timpul orei. Deranjează copiii. Se urcă pe colegii lui,” îi răspunde învățătoarea. 

Învățătoarea, trasă la răspundere de părinți

“De ce îl considerați pe copilul meu oaia neagră?” Învățătoarea îi răspunde că băiatul l-a lovit pe un coleg în timpul orei. Tensionat, dar încercând să păstreze un ton politicos, tatăl o întrerupe.  “Am înțeles că ați început să îl loviți și dumneavoastră”.

Învățătoarea nu neagă, dar insistă că băiatul a deranjat ora.  “Da, doamnă, dar nu se aplică măsuri de astea.” “Știu că nu se aplică, dar eu am încercat, credeți-mă…toate metodele”, răspunde aceasta. “Eu sunt foarte revoltat pe ce ați făcut dumneavoastră. Cel puțin pe ultima săptămână. Mi-a spus că l-ați lovit cu cartea în cap, că l-ați strâns de mână”, îi spune tatăl. site news

Lasă un răspuns