foto google

Convoi de 20 de camioane, cu echipamente sanitare, trimis de România în Republica Moldova 

Pe 6 mai, un convoi de 20 de autovehicule, cu echipamente de protecție și produse sanitare, a plecat către Republica Moldova, în sprijinul echipelor care intervin în lupta împotriva pandemiei generată de Covid-19.

În ce constă ajutorul oferit Rep. Moldova

Ajutorul oferit cetățenilor din Republica Moldova constă în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2 800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aproximativ 80 000 l alcool sanitar.

Echipamentele de protecție și produsele sanitare au fost achiziționate de Ministerul Sănătății în conformitate cu articolul 15 din Decretul nr.240/14.04.2020, în cadrul efortului comun de combatare a infectării cu noul tip de coronavirus.

Transportul echipamentelor va fi realizat cu camioane aparținând Ministerului Apărării Naționale și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit Mediafax.

La plecarea în misiune, cei peste 40 de militari din MApN și IGSU care execută această misiune de transport au fost întâmpinați de premierul României, Ludovic Orban, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, Șeful Statului Major al Apării, general- locotenent Daniel Petrescu, ministrul afacerilor interne, Ion-Marcel Vela, Șeful Departamentui pentru Situații de Urgenta, dr. Raed Arafat, și inspectorul general al IGSU, general de brigada Dan- Paul Iamandi.

Mesaj transmis de Ludovic Orban

„Pe 6 mai 1990, în urmă cu 30 de ani, a avut loc trecerea liberă a Prutului, a frontierei dintre România şi fosta Uniune Sovietică. O manifestaţie cunoscută drept ‘Podul de flori’, a fost simbolul legăturilor puternice de fraternitate.

Guvernul României face un gest umanitar, de solidaritate pentru cetăţenii Republicii Moldova. Am decis să alocam o sumă de 16,5 milioane RON pentru a putea oferi acest ajutor important cu echipamente şi medicamente. Guvernul României donează către cetăţenii din Republica Moldova 500.000 de măşti, medicamente, combinezoane. Vom completa cantităţile dacă se va impune completarea.

Acest gest de unamitate şi solidaritate vine după gestul de săptămâna trecută când am trimis şi medici. Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat pentru a face posibil acest act de umanitate. E un gest normal şi sper să nu încerce unii să politizeze acest gest”, a declarat Ludovic Orban. site news

Lasă un răspuns