Congresul, gata să redacteze acuzarea lui Trump

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor din Congresul american a cerut redactarea actului de acuzare împotriva preşedintelui Trump. La scurt timp, Casa Albă a anunţat că aşteaptă un proces corect, subliniind că politicienilor democraţi ar trebui să le fie ruşine. Trump e supărat că democrații au finalizat procedura de acuzare exact când el era la Londra, la summitul NATO, unde a organizat un dejun de lucru.

Democrații, grăbiți să-l pună sub acuzare pe Trump

”Democraţia noastră este în joc (…) Preşedintele nu ne lasă altă opţiune decât să acţionăm, întrucât el încearcă din nou să corupă alegerile în beneficiul său personal”, a spus Nanci Pelosi. Democrata este vârful de lance al partidului care a iniţiat procedura de destituire şi punere sub acuzare împotriva lui Trump. Acesta este acuzat ar fi exercitat în interes personal presiuni asupra Ucrainei pentru a relua o investigaţie în care era vizat şi Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden. Acesta din urmă ar fi cel mai probabil contracandidatul său la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Telenovela Biden-Ucraina, fondul acuzării

Afacerea este legată de implicarea lui Hunter Biden, începând din 2014 pentru compania ucraineană din sectorul gazelor Burisma. Societatea era atunci ţinta unei anchete conduse de un procuror a cărui demitere a fost cerută Kievului de către Joe Biden. Motivul oficial erau slabele rezultate ale procurorului în lupta împotriva corupţiei. Dar Trump crede că motivul real al acestei cereri a fost de fapt investigaţia procurorului ucrainean împotriva fiului vicepreşedintelui Biden. De aceea, Trump i-a sugerat într-o convorbire telefonică actualului preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, să acţioneze în privinţa acelei anchete.

Casa Albă: Democraţilor ar trebui să le fie ruşine

Casa Albă a anunţat, joi, că aşteaptă un „proces corect” împotriva preşedintelui Trump în Senat. „Preşedintelui Nancy Pelosi şi democraţilor ar trebui să le fie ruşine. Donald Trump nu a făcut nimic altceva decât să conducă ţara, având drept rezultat creşterea economică exponenţială, mai multe locuri de muncă şi o armată mai puternică. Aşteptăm un proces corect în Senat”, a declarat Stephanie Grisham, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Lasă un răspuns