Conductă de apă reparată cu zeci de dopuri din lemn provoacă isterie pe Facebook

O conductă de aducţiune a apei spre oraşul Haţeg, reparată cu zeci de dopuri din lemn, a stârnit sute de comentarii şi câteva mii de distribuiri pe Internet. Starea în care se află a fost fotografiată şi postată pe o pagină de Facebook. Operatorul regional de apă, SC Apa Prod SA, a recunoscut, luni, că ţeava este în administrarea sa, transmite Agerpres.

În fotografie se observă cum, de-a lungul unui tronson de conductă, spărturile au fost astupate cu dopuri din lemn. În unele părţi, apa reuşeşte să iasă şi pe lângă aceste improvizaţii.

Citește și altă contriversă cu o instituție de stat ajungă vedetă prin imagini devenite virale.

„(…) Aştia nu cred că sunt conştienţi ce accidente se pot întâmpla dacă creşte puţin presiunea şi încep să zboare cepurile alea, ca gloanţele, din ţeavă”, arată, în unul dintre comentarii, Dorin Marius Marişca.

Cum a încercat să-și vadă compania locală de apă imaginea publică reparată

După apariţia, în spaţiul public, a fotografiei în care este prezentată conducta de alimentare a oraşului Haţeg, conducerea companiei de apă a reacționat, într-un comunicat de presă. Compania spune că tronsonul are o lungime de 580 de metri şi că va fi înlocuit în perioada următoare. Valoarea lucrărilor este estimată la 145.000 de euro.

„Acea conductă este din anul 1978 şi face parte din aducţiunea Sântămăria Orlea- Haţeg. Tronsonul de conductă, pe o distanţă de 580 metri, urmează să fie înlocuit în perioada următoare. Acesta a fost prevăzut pentru înlocuire. La momentul de faţă, suntem în situaţia de achiziţie a conductei şi materialelor necesare înlocuirii acestui tronson. Valoarea acestor lucrări este de aproximativ 145.000 euro”, se menţionează în comunicatul Apa Prod SA Deva.

Potrivit companiei de apă, în programul de investiţii al societăţii, finanţat din fonduri europene, este cuprinsă înlocuirea întregii conducte de aducţiune. De la Sântămăria Orlea până la rezervorul de înmagazinare al oraşului Haţeg, vor fi înlocuite conducte pe o lungime totală de 3,2 km.

Lucrările prevăzute în Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) vor începe în al treilea trimestru al acestui an. Operatorul regional de apă SC Apa Prod SA Deva este în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara. site news

Lasă un răspuns