Comunicare ANAD: ”Sorina Târcă și Laura Constantin vor vorbi în fața camerelor de televiziune”!

Cu câteva zile în urmă, spuneam că Agenția Națională Antidoping (ANAD) face toate eforturile ca handbalistele senioare de la Corona Brașov să primească pedepse cât mai mici, ele fiind depistate că și-au făcut procedure cu laser intravenos. Comisia de Audieri, ce aparține de ANAD, însă este total independent, lucrează din plin și și-a propus ca la finalul lunii februarie, poate fi și începutul lunii martie, cazul să fie rezolvat și să anunțe și măsurile pe care le-a luat.

Și cam tot atunci, poate ceva mai devreme, Televiziunea Națională să termine și documentarul pe care ANAD-ul l-a comandat și care va cuprinde declarațiile handbalistelor, povestea lor, practice, cum au ajuns să facă aceste procedure interzise. O peliculă care să le mai atenueze din vinovăție și care să ajungă și la forul mondial, pentru a-și da seamă că sportivele au făcut asta din naivitate, chiar din ignoranță, aș spune, nicidecum din proprie voință.

Sorina și Laura și-au dat seama că totul este spre binele lor!

Din păcate, dacă medicul Emil Mățău de la Secția de Hochei a Coronei nu vrea să dea curs solicitărilor Comisiei, de a se prezenta la audieri, am primit informația că și două sportive, Sorina Târcă și Laura Constantin, au refuzat sistematic să-și susțină nevinovăția, în documentarul făcut de Televiziunea Națională.

Asta era acum câteva zile, însă după apariția articolului pe site-ul nostru, Agenția Națională Antidoping ne-a trimis o înștiințare, prin care ne spune că cele două handbaliste și-au schimbat atitudinea și sunt de acord să apară în filmul făcut de TVR (dacă nu cumva chiar au și fost înregistrate declarațiile lor). Sperăm ca handbalistele Brașovului să o poată lua de la capăt, cu marea performanță, pentru că sunt valori incontestabile – la Mondialul din Japonia s-a resimțit din plin lipsa Elizei Buceschi și a Cristinei Laslo, ba chiar și a mai tinerelor Bianca Bazaliu și Daria Bucur.   

 

Lasă un răspuns