Companie din România va produce măști împotriva coronavirus

Companie românească va produce de săptămâna viitoare 150.000 de măști pe zi. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Virgil Popescu, în ședința de guvern care a avut loc joi. Potrivit acestuia, compania românească va produce de la mijlocul lunii aprilie 500.000 de măști pe zi.

Măști împotriva coronavirus, produse de o companie din România

„Am vorbit cu probabil prima mare companie privată care va începe producția de măști. Produce în momentul de față combinezoane, 1.000 de bucăți zilnic. Dar de săptămâna viitoare, odată ce va fi instalată, la sfârșitul săptămânii, prima linie de producție automată a măștilor, va produce 150.000 de măști pe zi. Adică va ajunge la 4 milioane de măști lunar. Iar din 15 aprilie va produce 500.000 de măști pe zi FFP2 și 100.000 de măști FFP3. Așa că vom ajunge practic să producem 16-17 milioane de măști pe lună, vorbim de măști acreditate CE”, a anunțat ministrul economiei, Virgil Popescu.

„Vorbim de măști acreditate CE”

„Vorbim de măști acreditate CE, măști care sunt definite ca și dispozitive medicale, conform standardelor Agenției Naționale a Medicamentului. I-am comunicat deja că vrem să le contractăm integral toată producția. Au spus că au întrerupt tot exportul și de țesături.

Ei sunt producători și de material netesut, de țesătură asta albastră, care este la început, mai puțin țesătură din spate care este elementul filtrant. Acolo, pentru elementul filtrant, pentru că dorim să producem integral în România această țesătură, împreună cu domnul ministru de Finanțe Florin Citu, sunt deja în discuție cu Eximbank pentru a fi finanțați pentru un echipament de câteva milioane de euro, pentru a produce complet această țesătură în așa fel încât să o integrăm în România complet”, a explicat Popescu.

Acesta și-a exprimat speranța că de săptămâna viitoare să avem primele 150.000 de măști pe zi produse în România.

„Evident că, în paralel, sunt multe firme private care produc deja măști. Nu toate măștile sunt acreditate. Cred că cel mai rapid ar fi printr-o ordonanță militară, să scurtăm și termenele de avizare. Am discutat și cu domnul ministrul Ciucă (ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, n.r.) și el a pus la dispoziție cele patru unități de cercetare ale Ministerului Apărării, care pot certifica, atât materialele, cât și biocidele”, a adăugat ministrul Economiei. site news

Lasă un răspuns