Lupta împotriva cancerului

Comisia Europeană propune un plan pentru lupta împotriva cancerului

Parlamentul European a aprobat săptămâna trecută Noua Comisie Europeană. Membrii comisiei au stabilit lansarea, la începutul lui 2020, a unui plan major pentru lupta împotriva cancerului. Anunțul a fost făcut la Strasbourg de șefa Executivului european, Ursula von der Leyen, care a dezvăluit că și ea a pierdut un membru al familiei din cauza aceste maladii.

„Eram doar o fetiță și locuiam la Bruxelles atunci când sora mea cea mică a murit de cancer la vârsta de 11 ani. Îmi aduc aminte de sentimentul absolut de neputință al părinților mei, dar și al personalului medical care a avut grijă de ea cu o mare dăruire. Fiecare dintre noi are o poveste similară – sau cunoaște pe cineva care are. Numărul cazurilor de cancer este în creștere, dar suntem din ce în ce mai buni la capitolele diagnostic și tratament.

Europa va prelua rolul principal în lupta împotriva cancerului. La începutul anului viitor, Stella Kyriakides (comisarul european pentru sănătate) va lansa un plan ambițios pentru lupta împotriva cancerului. Ea este persoana potrivită pentru a se asigura că Planul european de combatere a cancerului va ajuta la reducerea suferinței cauzate de această boală”, a declarat von der Leyen.

Cancerul este o problemă pusă pe primul loc de viitoarea Comisie Europeană.

În timpul audierii din Parlamentul pentru postul de comisar pentru Sănătate, Stella Kyriakides a declarant că va face din combaterea cancerului una dintre marile priorități ale mandatului ei.

„Cancerul este o problemă emblematică pentru viitoarea Comisiei Europeană. Nu sunt multe familii sa nu fi fost afectatea de această boală. Este un motiv suficient pentru ca lupta cu cancerul să fie o prioritate în domeniul sănătății. Peste cinci ani vreau să putem spune că am reușit să oferim un plan de combatere a cancerului și am redus suferința provocată de cancer”, a declarat Stella Kyriakides.

De profesie psiholog, Kyriakides este o cunoscută activistă pentru prevenirea cancerului la sân și a lucrat în domeniul problemelor de politică de sănătate în Cipru.

Lasă un răspuns