Comisia de Apel a FRH nu judecă și în Europa… ce bine!

Am găsit o comunicare hilară, pe site-ul Federației Române de Handbal, în care se spune că meciurile Coronei Brașov, din Liga Florilor și Cupa României, sunt amânate, până când Comisia de Apel va lua o hotărâre definitivă, privind sancțiunile împotriva formației brașovene, din pricina dopajului cu laser intravenos.

Sigur, Federația Europeană (EHF) n-a avut nevoie de atâta vreme ca să o scoată pe Corona din faza grupelor a Cupei EHF, pentru că faptele sunt clare, regulamentele Agenției Mondiale Antidoping, la fel, iar în astfel de situații nimic nu se poate schimba, cel puțin la nivel de competiții. Mai mult, Agenția Română Antidoping (ANAD) a comunicat rapid cu EHF, dezvăluind toate informațiile ce privesc dopajul cu laser intravenos de la Corona, iar hotărârea a fost luată imediat, ținând cont și de faptul că prima etapă a Cupei EHF, faza grupelor, se desfășoară chiar pe 4 ianuarie, 2020. Corona a fost înlocuită cu ultima echipă eliminată chiar de brașovence, adică Gloria Bistrița, grupare ce va juca în runda inaugurală în Polonia, cu MKS Lublin.

Distanța dintre festina lente și ridicol este mică!

Asta s-a întâmplat în Europa, la Federația Continentală de Handbal, care are comisii competente. În România deciziile se mai tergiversează, lăsând loc de interpretări. Sigur, cei trei de la Comisia de Apel, Paul Ciucur, președinte, Adrian Stângaciu și Mihai Dan, membri, sunt și ei mai noi și se descurcă mai greu printre hârțoage și adrese. Ba chiar este posibil ca formația brașoveană să fi făcut ceva contestații, dar distanța dintre festina lente și ridicol este atât de firavă, în acest caz, încât spun de pe acum că judecătorii de la Federația Română de Handbal au pornit cu stângul, în mandatul lor. Bine că nu au jurisdicție și în Europa, că ne făceam de tot basmul… 

Lasă un răspuns