unsplash

Cod portocaliu de vijelii și grindină în mare parte din țară

Meteorologii avertizează că de miercuri la prânz intră în vigoare un cod portocaliu de vijelii, grindină, descărcări electrice și ploi torențiale, care va afecta mare parte din țară.

Un cod portocaliu de furtuni puternice care vizează Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali. Vor fi ploi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși chiar și 70 l/mp va intra in vigoare de la ora 13.

În restul țării este cod galben de furtuni până joi la ora 06:00. Vor fi averse, tunete, fulgere și grindină, iar vântul va atinge viteze de 60…70 km/h. Cantitățile de apă vor depăși chiar și 50 l/mp.  Astăzi, temperaturile nu vor mai trece de 26 de grade Celsius în regiunile sudice.

Vremea va deveni rece pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, în zilele ce urmează. La mijlocul săptămânii vor fi ploi moderate cantitativ, tunete, fulgere și vânt intens în special în jumătatea de sud a țării și la munte.

Vineri, va ploua slab, local în regiunile sudice, estice, în zonele montane și izolat în rest.  La altitudini mari vor fi ninsori, lapoviță și rafale de peste 80 km/h. În sud-vest, centru și nord-est, vântul va sufla cu 55 km/h.

Sâmbătă, de asemenea, va ploua slab în special în Dobrogea, iar vântul va fi alert în est și la munte.

În capitală este cod galben de vremea instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, vijelii și grindină, iar cantitățile de apă pot trece izolat de 20 l/mp. Astăzi, valorile termice se vor situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius. site news

Lasă un răspuns