FOTO DIGI24

Cîțu vrea să înlocuiască alocațiile cu vouchere, pe baza sistemului folosit în SUA și Finlanda

Cîțu vrea să înlocuiască alocațiile cu vouchere, pe baza sistemului folosit în SUA și Finlanda. Ministrul propus al Finanţelor, Florin Cîţu, afirmă că ar susţine varianta înlocuirii alocaţiilor pentru copii cu vouchere, pentru a se asigura că banii nu vor fi folosiţi de părinţi în alte scopuri, potrivit Agerpres.

Cîțu vrea să înlocuiască alocațiile cu vouchere

Cîţu a fost întrebat despre dublarea alocaţiilor pentru copii şi dacă se va merge pe această variantă, menţionată de premierul Ludovic Orban.

„Majorarea a fost amânată pentru că a venit fără surse de finanţare. A fost un amendament aruncat în ultimul moment fără sursă de finanţare. Dacă erau responsabili, trebuia să vină şi cu sursa de finanţare. Vom căuta şi vom găsi bani şi pentru creşterea alocaţiilor din august 2020.

Sistem folosit în SUA și Finlanda

Propunerea domnului premier este o propunere interesantă, este un sistem folosit şi în SUA pentru a se asigura că banii nu vor fi folosiţi de părinţi în alte scopuri şi vor fi direcţionaţi către sănătate, educaţie etc. Este un sistem folosit şi în SUA, şi în Finlanda. Nu e o încă o decizie. S-a mai discutat despre acest lucru, cred că mai multe detalii are doamna ministru de la Muncă (ministrul Muncii, Violeta Alexandru).

Este o variantă pe care eu aş susţine-o dacă este o decizie să mergem în această direcţie. Dar nu înseamnă că sunt bani mai puţini. Vouchere înseamnă tot bani. Vrem să ne asigurăm că aceşti bani sunt folosiţi în beneficiul copiilor şi nu în alte scopuri”, a explicat Cîţu la Digi24.

Citește și Show la audierea lui Florin Cîțu care a șocat spunând că el ar fi mărit pensiile din 1 ianuarie: a dat de înțeles că s-a opus ministrul Muncii

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că nu s-a luat nicio decizie în privinţa alocaţiilor şi că s-a discutat despre faptul că există şi alte modele, precum acela de a fi acordate sub formă de vouchere. site news

Lasă un răspuns