Firea spune că dacă era ministrul Muncii făcea greva foamei în fața Guvernului, Cîțu o atacă cu noi cifre din firmele Primăriei

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că ministrul Muncii, Violeta Alexandru, nu are niciun fel de compasiune față de oameni. Ea o acuză că este total dezinteresată de faptul că nu cresc alocațiile pentru copii și pensia minimă. Firea susține că dacă ea era ministru al Muncii, astăzi era cu cortul în fața biroului lui Ludovic Orban și făcea greva foamei până în momentul în care se găseau bani pentru alocații.

”Cel mai grav mi se pare lipsa milei față de cetățeni, lipsa compasiunii față de cetățeni. Eu m-am bucurat că avem o doamnă la Ministerul Muncii. Mă uitam la această doamnă: niciun mușchi nu i s-a mișcat pe față când anunța că nu se măresc alocațiile copiilor. Eu, dacă eram ministru al Muncii mă mutam cu cortul la ușa premierului Orban și nu mai plecam de acolo, greva foamei, dacă nu mi se acorda promisiunea că se vor face rost de bani pentru alocații, pentru pensii, dar văd că domnul Cîțu împrumută bani și ne împovărează pe noi toți.”, a spus Gabriela Firea.

Citește și: SURSE – Ce ascunde decizia CCR pe Codul Administrativ: Guvernul Orban, pus să dea explicații pentru Guvernul Dăncilă

Cîțu îi răspunde cu noi cifre, salariul mediu net din firmele Primăriei: 7500 de lei/lunar

Ministrul Finanțelor Florin Citu continuă războiul cu primarul Capitalei Gabriela Firea. El a prezentând situația cheltuielilor de personal la companiile municipale. Din situație rezultă că acestea reprezintă între 72% și 100% din totalul cheltuielilor de exploatare.

„V-am spus că revin cu detalii! Așa arată structura cheltuielilor companiilor administrate (capusate?) de Gabriela Firea. Se plătesc salarii și atât. Pe românește ȘI NE CURI pentru PSD!!!”, scrie Citu pe Facebook, după ce la sfârșitul săptămânii trecute a acuzat-o pe Firea de incompetența și de faptul că folosește bugetul PMB în scop electoral.

Ministrul Finanțelor are și un Post Scriptum: „La RATB, peste 10.000 de angajați, cheltuieli de personal 73%. Cum să mai faci și investiții sau reparații?”.

Firea zice că ministrul vrea să mâncăm frunze și îl face speculant

Primarul Capitalei Gabriela Firea i-a răspuns tot pe Facebook, numindu-l „primul speculant pe curs al țării” și spunând că a tăiat robinetul firmelor căpușă abonate ani de-a rândul la bugetul Capitalei-cele mai multe ale unor membri sau/și simpatizanți/ sponsori ai PDL-PNL. Cu alte cuvinte, ministrul de Finanțe ne recomandă să mâncăm frunze, să bem apă de izvor, să mergem doar pe jos, să dormim pe banca în parc!”, a scris Firea pe Facebook.

„Iată-l pe Domnul Austeritate! În toată splendoarea să! Nu știm dacă mai e nevoie de alocații, nu știm dacă mai e nevoie de pensii, de indemnizații de hrană, de autostrăzi, de tramvaie… azi, de programul Prima casă.

Vezi precedentul scandal dintre Cîțu și Firea pe aceleași teme, de acum o săptămână.Ministrul Finanțelor Florin Citu a lansat sâmbătă, pe Facebook, un atac dur la adresa primarului Capitalei Gabriela Firea, pe care o acuză că este incompetența și iresponsabilă și că a folosit bugetul Primăriei în scop electoral, utilizând bugetele alimentate cu bani publici în interes personal și de partid, după modelul Dragnea, Valcov, Teodorovici.

Află cum a ajuns Firea să ceară un buget care înseamnă 1,5% din PIB-ul României.

Firea îl acuză pe Cîțu ca a tăiat cota de venituri din impozite alocată Capitalei

Il invitam si pe domnul ministru, sa spuna in fata bucurestenilor de ce a taiat de la 55 la 50% cota pentru anul acesta, alocata Primariei Generale initial. Stia din start ca banii vot fi insuficienti pentru nevoile Capitalei. In conditiile in care Bucurestiul contribuie cu 25% la PIB-ul Romaniei iar PMB primeste un infim procent de 0,6, fiind singura primarie din tara care nu este lasata sa colecteze impozite locale. Va urma! Va fi cutremur politic!”, scrie Firea pe Facebook. (site news)

Lasă un răspuns