FOTO Hepta

Cîțu dă startul altui scandal politic: acuză PSD că vrea să anuleze înghețarea salariilor pentru demnitari

„Trebuie să-i oprim”, este apelul ministrului de Finanțe Florin Cîțu, care afirmă că PSD vrea să respingă OUG1/2020 în Parlament, deoarece prin această ordonanță le-au fost înghețate salariile și sunt disperați.

„Trebuie să-i oprim! PSD vrea să respingă OUG1/2020 în Parlament! De ce? Simplu. Prin această ordonanță le-am înghețat salariile și sunt DISPERAȚI. Nu-i interesează stabilitea economică a României, este vorba doar despre buzunarul lor! Vor salarii mai mari cu orice preț. Credeți că le merită?

Al doilea motiv este OUG114/2018. Vor să resusciteze ordonanța care a DESTABILIZAT economia României în 2019. Ordonanță care a alungat investitorii, a distrus sectoare intergi din economie, a amânat vânzarea licențelor 5G etc.

Vezi și https://sitenews.ro/facturile-bucurestenilor-vor-exploda/

Trebuie să ajungem la anticipate pentru a schimbă majoritatea parlamentară. Altfel, în câteva luni această grupare toxică numită PSD va distruge România. Tot ce vor ei este să mai dea câteva tunuri pe ultima sută de metri și să-și umple buzunarele. Dacă așteptam până în decembrie cu acest Parlament, vom avea nevoie de decenii să reparăm ce vor distruge ei. Trebuie să-i oprim!”, scrie Cîțu pe Facebook.

Ce mutare a făcut PSD în comisiile economice și a provocat reacția lui Cîțu

Apelul său disperat vine după ce Comisia economică și comisia de buget din Senat, ambele controlate de PSD, au respins ordonanța de urgență 1/2020. Este celebra ordonanță prin care guvernul Orban a reparat multe dintre măsurile impuse de Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici prin celebra OUG 114 din 2018.

Citește aici Raportul Comun privind OUG 1.

Astfel, Comisia economică (președinte Viorel Arcaș) și Comisia de buget (președinte Daniel Zamfir) au adoptat miercuri Raportul comun de admitere a proiectului de lege pentru respingerea OUG 1/2020, trimis către plenul Senatului. Camera Deputaților este camera decizională.

Ordonanța de urgență 1 a fost publicată joi, 9 ianuarie, în Monitorul Oficial, fiind adoptată de guvern pe 6 ianuarie. Printre prevederile din OUG se numără eliminarea taxei pe active bancare și a taxei de 2% pentru companiile din sectorul energetic, obligația de majorare suplimentară a capitalului fondurilor de pensii, înghețarea punctului de amendă la 145 de lei.

În plus, OUG adoptată de guvernul Orban a introdus și alte măsuri: încetarea detașărilor de la stat a mii de angajați din mediul privat, înghețarea indemnizațiilor pentru demnitari, înghețarea unor sporuri și suspendarea plata pensiilor speciale pentru aleșii locali. site news

Lasă un răspuns