Epoch Times România

Cioloș traversează Europa pe timp de pandemie

Dacian Cioloș a postat pe Facebook duminică, 3 mai, un videoclip. Europarlamentarul prezintă drumul dintre București și Bruxelles, cu mașina. Acesta spune că „să traversezi Europa în plină pandemie este o aventură inedită”. Liderul grupului Renew a filmat drumul, cozile din vamă și parcările în care a oprit. 

„Am încercat să documentez video drumul cu mașina de la București la Bruxelles, la Parlamentul European. După șapte săptămâni de telemuncă în autoizolare, a trebuit să plec la Parlament pentru pregătirea unor decizii importante pe bugetul european și planul european de redresare după criza COVID-19. (…) Să traversezi Europa în plină pandemie este o aventură inedită și mi-a fost foarte greu să surprind toate trăirile cu care m-am confruntat”, a scris europarlamentarul, pe Facebook.

Președintele PLUS a scris că „sentimentul general” este că a traversat „o Europă pe care parcă timpul a înghețat-o. O Europă paralizată de un virus”.

„Într-o singură noapte, am trecut prin trei puncte de frontieră și tot atâtea controale, de intensitate descrescătoare. Magazinele din parcări vând doar apă, ceva băuturi răcoritoare și snacksuri. Ici și colo mai găsești ceva sandvișuri. Purtarea măștii e obligatorie pentru a intra în benzinăriile din Germania. În Austria nu am văzut stații de benzină deschise noaptea, în afară de cele cu sistem de plată automată, cu cardul. Cu rare excepții, până în Germania, mai bine de două treimi din autoturismele și microbuzele pe care le-am văzut pe autostradă aveau numere de înmatriculare românești”, relatează Dacian Cioloș. site news

Lasă un răspuns