Cioloș, despre amenda primită de Orban în urma petrecerii: Plata amenzii nu este un merit politic

Dacian Cioloș îi transmite lui Orban, printr-o posteare pe Facebook, că „plata amenzii nu este un merit politic, nu te face om de stat și nici nu e normal să te lauzi că respecți legile”.

Liderul Plus spune că discuția excesivă despre fotografiei de la Guvern în care Ludovic Orban apare fumând alături de mai mulți miniștri este o furtună într-un pahar cu apă, din care taberele PSD și PNL încearcă să obțină avantaje politice caraghioase.

Mesajul lui Cioloș de pe Facebook

„Un demnitar în stat trebuie să accepte că această funcție implică o uriașă responsabilitate, pentru că prin comportamentul său el stabilește un exemplu de conduită publică. Să te ghidezi după ideea <<fă ce spune popa, nu ce face popa>> rămâne un mod ipocrit de a gândi relațiile sociale. Un cetățean obișnuit poate depăși viteza legală și, ca urmare, să plătească liniștit o amendă. Un demnitar nu are aceeași lejeritate în a încălca legea”, afirmă Cioloș într-un mesaj transmis marți, 2 iunie, pe Facebook.

El spune că un demnitar e dator să fie mult mai atent decât un cetățean obișnuit, iar faptul că în societatea noastră acest mod de gândire nu e unul obișnuit constituie o problemă majoră care decredibilizează însuși statul și instituțiile sale.

Nu putem aștepta ca cetățenii să creadă în stat dacă demnitarii săi nu se iau în serios – pe ei înșiși, dar și functia pe care o ocupă. Rămân la părerea că discuția excesivă a fotografiei de la Guvern este o furtună într-un pahar cu apă, din care taberele PSD și PNL încearcă să obțină avantaje politice caraghioase. PSD e ultimul partid care să invoce bun-simț în conduita publică. Nu ne ajung câteva zile ca să enumerăm încălcările regulate ale bunului-simț civic din partea acestui partid. Și nici PNL nu excelează în acest caz”, mai spune fostul premier.

Dacian Cioloș așteaptă lista cu proiectele Guvernului

El îi transmite lui Orban „un mesaj simplu”: „Plata amenzii nu este un merit politic, nu te face om de stat și nici nu e normal să te lauzi că respecți legile, pentru că este datoria tuturor să facă acest lucru, fie că vorbim despre cetățenii obișnuiți, fie că vorbim despre demnitari”.

Dacian Cioloș adaugă că așteaptă lista cu proiectele Guvernului, mecanismele administrative prin care se pregătește absorbția miliardelor de la Uniunea Europeană și un răspuns de la PSD și PNL pe tema dezbaterii pe care le-a propus. site news

Lasă un răspuns