Cioloș aruncă bomba, alianța USR-PLUS vrea modificarea Constituției după alegeri

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a explicat că își dorește ca ulterior alegerilor parlamentare să se obțină o majoritate USR-PLUS și PNL care să permită modificarea Constituției. El speră ca, în acest fel, dizolvarea Parlamentului să fie mult mai ușoară. ”Noi sperăm să putem construi o majoritate în Parlament, o majoritate care să ne permită că schimbăm Constituția în așa fel încât președintele să poată dizolva Parlamentul atunci când se ajunge la un blocaj politic. Trebuie să efectuăm o modificare prin care un partid să nu mai fie nevoit să voteze împotriva propriului premier. În acest moment, altă variantă nu avem și acum mergem pe această cale.”, a spus Dacian Cioloș, la Digi 24.

Cioloș spune că ar renunța la Bruxelles pentru a fi iar premier de sacrificiu

ioloș a precizat că Alianța USR PLUS a prezentat o propunere de premier, în persoana sa, pentru a nu mai fi îndoieli că s-ar eschiva de la a prelua guvernarea. Întrebat de asemenea dacă este dispus să renunțe la poziția de la Bruxelles pentru a fi „premier de sacrificiu”, Cioloș a replicat: „Da, am spus-o de mai multe ori, obiectivul pentru care eu am intrat în politică a fost acesta, de a putea guverna pentru a schimba lucrurile în bine în România. Nu am alte ambiții politice și de carieră. Nu sunt singurul din alianță care poate face acest lucru. Colegii m-au propus și eu am spus că îmi asum”.

Citește și despre ședința de urgență Ciolacu-Ponta-Grindeanu, se caută soluții după mutarea lui Iohannis.

Atac la liberali, suspiciuni că n-au dorit alegerile în două tururi

Liderul PLUS a exprimat îndoieli față de dorința liberalilor de a ajunge la alegerea primarilor în două tururi. „Dacă chiar voiau și erau convinși de alegerile în două tururi, trebuia să fie unul din primele proiecte cu care să vină imediat ce a fost guvernul instalat. (…) Rămân puține posibilități pentru alegeri în două tururi. Noi sperăm totuși. Singura condiție în care am susține un nou guvern din care suntem gata să facem parte: alegeri în două tururi. (…)

Vezi și explicația dată de Barna pentru propunerea lui Cioloș ca premier.

Dacă se organizează alegeri anticipate, nu mai putem avea alegeri în două tururi. Dar atunci, pentru a mai salva ceva, e nevoie de colaborare politică pentru a trimite PSD în opoziție. (…) Personal nu cred că PNL a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a avea alegeri în două tururi”, a susținut Cioloș. site news

Lasă un răspuns