Ciolacu cere DEMISIA lui Orban: „E de nepermis!” Când va fi depusă moțiunea de cenzură

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut public demisia primului ministru Ludovic Orban, acuzând Guvernul pentru vidul legislativ care urmează ieşirii României din starea de urgenţă.

Ciolacu s-a săturat de acțiunile lui Orban

Ciolacu anunţă că PSD intenţionează să depună o moţiune de cenzură, dar nu în perioada stării de urgenţă sau a stării de alertă.

”De bun simţ ar fi ca domnul Orban să-şi dea demisia. Este nepermis aşa ceva, să avem o asemenea scăpare, la un asemenea nivel. Sunt prea multe lucruri care se întâmplă de două luni de zile de când ne luptăm cu această pandemie. Nu se poate să laşi un vid legislativ de trei zile şi nimeni să nu-şi dea demisia, nimeni să nu fie responsabil (…) Este de bun simţ ca domnul Orban să-şi dea demisia” a afirmat liderul interimar PSD.

Când va fi depusă moțiunea de cenzură

Ciolacu spune că partidul său, dar şi aliaţi politici, vor depune o moţiune de cenzură la adresa Executivului, însă după stările de urgenţă şi alertă.

„Lucrăm la un proiect politic şi la un proiect legislativ economic, împreună şi cu alţi parteneri politici de la alte formaţiuni şi când vom avea creionat acest proiect şi această variantă economică pentru români, vom veni cu o moţiune de cenzură, sub nicio formă în această perioadă de stări de urgenţă sau stare de alertă.

Am propus colegilor mei ca în lunile iulie şi august Parlamentul să funcţioneze în sesiune extraordinară, cu alte cuvinte, să nu avem vacanţă parlamentară”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

El a adăugat că, „dacă vom continua aşa, cel puţin economic va fi un dezastru” în România.

„Nu avem niciun proiect economic până acum decât cel propus de Partidul Social Democrat pe termen scurt şi mediu, în 28 de puncte, din partea guvernului sau a preşedintelui, pentru că preşedintele comunică şi în numele guvernului până acum, coerent sau măcar să ni se explice ce urmează. Noi nu ştim, în continuare nu se fac testările, noi nu ştim câţi oameni sunt infectaţi în acest moment în România”, a mai spus liderul PSD. site news

Lasă un răspuns