ABC News

Cinematografia se mută în mediul online: festivaluri importante de film au decis să colaboreze în cadrul unui eveniment gratuit pe YouTube

We Are One: A Global Film Festival va fi găzduit de YouTube începând cu 29 mai. Pentru acest eveniment online își vor uni forțele cele mai importante festivaluri de film, inclusiv cel de la Berlin, Cannes, Toronto și Veneția.

A fost luată această decizie după ce pandemia a închis cinematografele din toată lumea și a dus la anularea unor festivaluri anuale cu tradiție.

În ce constă evenimentul

Evenimentul digital va dura 10 zile, iar spectatorii au posibilitatea de a dona către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pentru fondul de solidaritate Covid-19.

Producțiile care vor fi difuzate nu au fost încă anunțate, dar se așteaptă să fie lungmetraje în premieră, documentare, spectacole de comedie sau conferințe.

Douăzeci de festivaluri din întreaga lume sunt implicate, printre care BFI London Film Festival, Jerusalem Film Festival, Mumbai Film Festival și Marrakech International Film Festival, precum și Sundance Film Festival și Tribeca Film Festival.

Organizatorii Festivalului de la Tribeca, co-fondat de Robert De Niro și Jane Rosenthal, speră că evenimentul online „va uni curatori, artiști și povestitori pentru a distra și a oferi alinare publicului din întreaga lume”. „Adesea vorbim despre rolul unic puternic al filmului în a inspira și a uni oamenii peste granițe și diferențe pentru a ajuta la vindecarea lumii”, a spus Rosenthal. „Toată lumea are nevoie de vindecare chiar acum.” site news

Wochit News

Lasă un răspuns