Cine este demnitarul cu 16 locuințe recent instalat în Guvernul Orban

Olivia Diana Morar, cel mai nou secretar de stat de Ministerul Justiţiei, are trecute în declaraţia de avere nu mai puţin de 16 case şi apartamente. Demnitarul arată că doar patru dintre acestea sunt însă 100% în proprietatea sa.

De profesie avocat, Morar a fost consilier local din partea PNL în municipiul Bistriţa. Ea este şi şefa a Organizaţiei de Femei PNL din judeţ. Potrivit declaraţiei de avere depuse de Oliviei Diana Morar în iunie 2018, acesta deţinea singură o un apartament în Oradea, un apartament în Bistriţa şi două case în Bistriţa. De asemenea, noul secretar de stat de la Justiţie deţinea o parte din alte 12 proprietăţi imobiliare, plus o cotă parte din două spaţii comerciale. La capitolul terenuri intravilane, Olivia Diana Morar era singurul proprietar a trei terenuri, iar coproprietar la alte 13 terenuri. Ea conduce un BMW din 2013 şi are are cabinet individual de avocatură in Bucuresti. Mai mult, Morar nu are niciun depozit sau cont bancar cu bani.

Află cine este baronul local liberal, declarat incompatibil, care a ajuns mâna dreaptă a premierului, în Guvern.

Demnitarul cu o moștenire care nu apare în declarația de avere

De remarcat însă că în declarația de avere nu apare nimic despre Școală Postliceală „Henri Coandă” din Bistrița. Această instituție face parte din rețeaua națională de școli private, din 23 de județe, pe care o patronează Fundația Cultural-Umanitară „Henri Coandă”, cu sediul în Oradea. Instituția este fondată în anul 2000 de Valeriu Bonca, tatăl Dianei Morar, unde această e vicepreședinte, potrivit presei locale. Cum Valeriu Bonca a decedat, ar trebui ca fiica sa să moștenească măcar o parte din afacere.

Vezi aici cum a fost numit purtătorul de trepied al primarului liberal Robu secretar de stat la Dezvoltare.

În ce-l priveşte pe tatăl acesteia, Valeriu Bonca, presă locală a scris că a fost căpitan de Securitate, în Bistriţa. Numele său apare în dosarele Nicu Steinhardt și Radu Saplacan, potrivit ziare.com.

Mesagerul de Bistrița-Năsăud chiar prezența în 2017 un material despre ceremonia din acel an la care Morar a susținut și un discurs în care felicita „absolvenții noștri” și vorbea despre cât de bine instruite sunt cadrele care predau la Școală Postliceală „Henri Coandă”. (site news)

Lasă un răspuns