,,Cimitir” simbolic pe o plajă din Brazilia. Activiștii au adus un omagiu victimelor devastate de coronavirus

Criza COVID-19 nu pare să dispară în Brazilia, iar din cauza acestui fapt, activiștii manifestă tristețe și au creat 100 de morminte pe plaja Copacabana din Rio, pentru a-și aminti de cele peste 40.000 de persoane care au murit de la începutul pandemiei, scrie BBC.

Brazilia, a doua cea mai afectată țară din lume

Brazilia are al doilea cel mai mare număr de cazuri din lume și cel de-al treilea număr de decese. Joi, numărul deceselor a trecut de 40.000 iar cazurile au ajuns la peste 800.000, potrivit Ministerului Sănătății.

Cruci pe plajă

Mormintele simbolice, cu cruci negre, au fost săpate vineri, înainte de zori vizavi de hotelul Copacabana, de către membrii grupului Rio de Paz.

Organizatorul Antonio Carlos Costa a declarat pentru Reuters că „Președintele Bolsonaro nu și-a dat seama că aceasta este una dintre cele mai dramatice crize din istoria Braziliei. Familiile jelesc mii de morți”. 

Opoziția președintelui față de măsurile de restricție împărțit profund națiunea.

Liderul de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro a criticat guvernatorii pentru măsurile de protecție împotriva virusului, ba chiar a participat la o manifestație pentru relaxarea restricțiilor.

Zilele trecute, el a amenințat că va scoate țara din Organizația Mondială a Sănătății, pe care a acuzat-o că este „o organizație politică cu partipriuri”. 

Autoritățile braziliene au șters informațiile din ultimele luni cu privire la evoluția epidemiei de coronavirus din țară, la solicitarea lui Bolsonaro care a spus că „bilanțul total nu reflectă imaginea de ansamblu”.

Vezi știrea întreagă aici, despre informațiile șterse din Brazilia. site news

Lasă un răspuns