Chinezii izolați în Slatina, dați afară de patronul hotelului

Chinezii izolaţi în hotelul din Slatina, pentru că în 25 februarie au venit în România din China, Shanghai, şi conform procedurii de prevenire a coronavirusului intră în autoizolare 14 zile, au fost nevoiţi să-l părăsească.

Patronul hotelului din Slatina a refuzat să-i mai cazeze pe chinezii autoizolaţi, a transmis DSP Olt.

Cetăţenii chinezi au fost nevoiţi să părăsească hotelul

Cei şase cetăţeni chinezi pe care DSP Olt îi monitoriza din 26 februarie 2020, cazaţi la un hotel din Slatina, unde li se impusese izolarea, au fost nevoiţi să părăsească hotelul. DSP Olt a transmis că în 28 februarie, conform programului de monitorizare, s-a luat legătura cu ei. Inspectorii au aflat că patronul hotelului refuză să-i mai cazeze. Motivul este că prezentarea situaţiei i-ar fi afectat afacerea.

Citește și: Coronavirusul nu se vindecă! Aproape 200 de pacienți chinezi s-au îmbolnăvit iar cu COVID-19


„În data de 28 .02.2020, orele 17,20, echipa DSP Olt s-a deplasat pentru a verifica condițiile de autoizolare la hotelul unde erau cazați cei 6 cetățeni de naționalitate chineză. Am constatat că se decazaseră, urmare a refuzului conducerii hotelului de a le mai oferi în continuare cazare. Ei au părăsit incinta acestuia spre destinația sediului firmei angajatoare. Ne-am alertat, luând legătura telefonic cu reprezentanții firmei respective. Ni s-a confirmat că le-a asigurat transport privat către un spațiu de cazare în condiţii de autoizolare pentru restul zilelelor rămase. Am alertat Instituția Prefectului Olt. Care ne-a sprijinit prin comunicarea cu instituția omologă, asupra evenimentului. D.S.P. Olt a luat legătura cu reprezentanții cu DSP Vâlcea pentru asigurarea monitorizării clinice a stării de sănătate, până la sfârşitul perioadei de izolare“, a transmis DSP Olt. .

Cetăţenii chinezi, monitorizaţi de DSP Olt

DSP Vâlcea a transmis între timp colegilor din Olt că cetăţenii nu prezintă simptome de boală. Starea acestora de sănătate este bună. De asemenea, în judeţul vecin li s-au asigurat condiţii de izolare, tot într-un hotel. Cetăţenii chinezi au ajuns în România în 25 februarie. DSP Olt i-a preluat în monitorizare a doua zi, când autorităţile au constatat că cetăţenii chinezi, de fapt, mergeau la lucru în judeţul vecin, Vâlcea. Li s-a impus izolarea lşa hotel. Patronul hotelului şi-a impus în cele din urmă punctul de vedere.site news

Lasă un răspuns