China refuză implicarea OMS în aflarea adevărului despre apariția coronavirusului

China a refuzat în repetate rânduri cererea Organizaţiei Mondiale a Sănătaţii (OMS) de a face parte din echipa ce investighează originea noului coronavirusului, au precizat reprezentaţi ai OMS pentru Sky News.

„OMS face cereri Comisiei pentru Sănătate şi autorităţilor. Originea virusului este foarte importantă, precum şi modul în care se desfăşoară transmiterea de la animal la om, care trebuie studiate”, a spus Dr Gauden Galea.

Prioritatea OMS este aflarea adevărului

„Prioritatea este să aflăm cât de mult posibil pentru a preveni o reapariţie”, a adăugat acesta.

Întrebat de Sky News dacă există un motiv întemeiat pentru neincluderea OMS de către China în investigarea originii virusului, doctorul a replicat: „Din punctul nostru de vedere, nu”.

Anchetă despre cum a acționat China împotriva noului coronavirus

Australia a cerut organizarea unei anchete publice independente cu privire la originea virusului.

Într-o intervenţie la postul de televiziune ABC, ministrul de Externe al Australiei, Marise Payne, a afirmat că ţara sa „cere” o anchetă asupra felului în care China a acţionat împotriva noului coronavirus la Wuhan, oraşul izbucnirii pandemiei de covid-19, la sfârşitul anului trecut.

„Avem nevoie să aflăm detalii şi să înţelegem originea coronavirusului, cum i-au făcut faţă şi cât de transparenţi au fost în privinţa informaţiilor împărtăşite, dar numai un raport independent ne poate permite acest lucru”, a declarat ministrul australian.

Payne spune că Australia are îngrijorări similare Statelor Unite, preşedintele Donald Trump acuzând OMS că este prea apropiată de China şi că a gestionat prost criza de sănătate, mai ales la începutul ei.

China a reacţionat la propunere, spunând că originea virusului este o problemă a oamenilor de ştiinţă. site news

Lasă un răspuns