China nu se învață minte. Lilieci, pisici şi câini, vânduţi din nou în pieţele din China

China nu se învață minte. Lilieci, pisici şi câini, vânduţi din nou în pieţele din China

Piețele din China s-au umplu de animale domestice, sălbatice, câini, pisici, lilieci, toate vândute pe post de hrană, toate astea la 3 luni dupa izbucnirea primului focar de coronavirus. În paralel, autoritățile de la Beijing sărbătoresc victoria asupra coronavirusului.

În cutii ruginite pot fi vazute animale vii, câini și pisici, care iși asteaptă sfârșitul, pentru ca mai apoi sa poată fi jupuite și vandute pe post de hrană. Totodată, scorpionii şi liliecii sunt scoşi la vânzare ca medicamente tradiţionale.

Activitatea din piețe a fost reluată, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Scenele au fost surprinse sâmbătă într-o piaţă din Guilin, sud-vestul Chinei, de un corespondent al publicaţiei Daily Mail, în timp ce autorităţile din China sărbătoreau „victoria” asupra noului coronavirus prin redeschiderea pieţelor de carne.

„Toată lumea crede că focarul s-a terminat şi că nu mai există motive de îngrijorare. Pentru chinezi, coronavirusul este, acum, doar o problemă pe care o au alte ţări”, conform Daily Mail.

Acestea sunt piețele de la care, în urmă cu 3 luni a pornit epidemia, transformată ulterior in pandemie, cu coronavirus.

Autoritățile de la Beijing au dispus ridicarea tuturor restricțiilor și îi încurajează pe oameni să revină la activitățile lor obișnuite pentru a stimula economia. Conform statisticilor, nu există cazuri noi de infectare cu coronavirus în China.

Guvernul chinez promovează chiar teorii conform cărora pandemia nu a pornit din China. site news

Lasă un răspuns