CEx la PSD. Dăncilă ar urma să-și anunțe demisia

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte marţi pentru o analiză a rezultatelor înregistrate la prezidenţiale. Reuniunea va avea loc la 18.30, la sediul di Kiseleff.

Cel mai fierbinte punct pe ordinea de zi va fi demisia conducerii partidului – preşedinte, preşedinte executiv, secretar general. Această întâlnire vine după ce candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a pierdut alegerile în faţa candidatului PNL, actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

Deși inițial Viorica Dăncilă a declarat că nu intenționează să demisioneze, surse politice spun că în cadrul ședinței CeX aceasta își va anunța demisia. Ea ar urma să ocupe funcțiile de președinte la organizația de femei, precum și lider la PSD Teleorman.

Luni seară, peste 20 de preşedinţi de organizaţii PSD au prezenţi la întâlnirea informală convocată de liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Întâlnirea de taină avut la doar o zi după ce preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a pierdut alegerile prezidenţiale. Mai mulți lideri importanți din PSD au cerut reformarea partidului și demisia Vioricăi Dăncilă. Printre liderii PSD prezenți au fost Paul Stănescu (PSD Olt), Niculae Bădălău (PSD Giurgiu), Marian Oprişan (PSD Vrancea), Ionel Arsene (PSD Neamţ), Dan Nica (PSD Galaţi), Horia Teodorescu (PSD Tulcea).

“A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi mulţumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat şi Vioricăi Dăncilă. A fost un rezultat care nu ne mulţumeşte pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă că nu există soluţii. Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, aşa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Lasă un răspuns