www.pexels.com

Cel mai mic număr de decese cauzate de COVID-19 înregistrat de New York în ultimele două luni

Sâmbătă, 23 mai, guvernatorul Andrew Cuomo a anunțat că numărul deceselor cauzate de noul coronavirus înregistrate în statul american New York a scăzut la 84 în ultimele 24 de ore, bilanţul cel mai scăzut de la 24 martie.

 „Este o veste bună”, a declarat guvernatorul în briefingul său cotidian de presă. „Spitalizări, intubaţii, infecţii noi: descreşterea continuă”, a adăugat el.

„Mi-am spus mereu că bilanţul trebuie să coboare sub 100. Asta arată că facem progrese”, a mai spus Cuomo.

În vârful pandemiei în acest stat, cel mai afectat din SUA, autorităţile au înregistrat, în prima jumătate a lunii aprilie, peste 1.000 de decese pe zi.

O parte a statului unde coronavirusul a fost puţin activ a început să relaxeze măsurile de izolare, dar restricţiile nu fost încă ridicate în oraşul New York.

Plajele metropolei urmau să rămână închise pentru acest sfârşit de săptămână prelungit care marchează tradiţional începutul sezonului estival în Statele Unite, luni fiind zi de sărbătoare (Memorial Day).

În restul statului şi pe litoral, plajele vor fi deschise, frecvent cu indicaţii de distanţare fizică.

După o acţiune în justiţie, Andrew Cuomo a autorizat, de asemenea, cu începere de vineri seară, adunările cu cel mult 10 persoane. site news

Lasă un răspuns