Cel mai înalt bloc-turn din lume, îmbrăcat în tricolor

Ziua României a fost marcată printr-un moment impresionant și cu totul neașteptat, la mare depărtate de țară, în Dubai. Burj al-Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, a fost colorată în culorile drapelului național al României de 1 Decembrie. Comunitatea românească din Dubai, tot mai numeroasă de la an la an, a primit cu încântare momentul. Deatfel, imaginile clădirii tricolore au devenit imedit virale pe rețelele sociale. Sute de români au privit emoționați, de la baza clădirii, cum uriașul turn devine roșu, galben și albastru.

Ideea de senzație a unui diplomat român

Consulatul General al României din Dubai este cel care a reușit să convingă autoritățile locale să accepte această inițiativă. „La mulți ani România! La mulți ani tuturor Românilor! Steagul României pe cel mai inalt turn din lume – Burj Khalifa, DUBAI ! Românii din Emiratele Arabe Unite vă salută! Un vis implinit! Va mulțumesc dragi români pentru participarea la acest moment special!”, a postat Nicoleta Teodorovici, consulul general al României al Dubai pe contul de Facebook al consulatului. Postarea ei a fost apreciată rapid de sute de români, după cum se poate vedea aici. Este una dintre rarele idei de excepție ale diplomației noastre, tocmai de accea merită preciată. Asta în contestul în care, în guvenarea PSD-ALDE, diplomația noastră a devenit o țintă prediectă a diasporei. După ulitmele alegeri, diaspora a câștigat clar meciul. Iar statul pare că o va recompensa simbolic, dupămcum sitenews.ro a arătat aici.

Turnul devenit magnet pentru turiști

Burj Khalifa este una dintre cele mai cunoscute și vizitate clădiri din lume. Are 828 de metri înălțime, iar ridicarea ei, la care au lucrat peste 12 mii de muncitori, timp de 6 ani, a costat peste un miliard și jumătate de dolari. Clădirea devenită un simbol al acestui oraș fabulos este un adevărat magnet și pentru turiștii români, tot mai numeroși, conform datelor oficiale.  E foarte probabil ca datele pe întreg anul 2019 să consemneze că peste 100 de mii de români au zburat spre Dubai. Iar Burj Khalifa este o destinație pe care nici un român ajuns acolo nu vrea să o rateze.

Lasă un răspuns