unsplash

Cehii au stropit cu bere din belșug relaxarea restricţiilor

Cehii au ieşit luni, 11 mai, să sărbătorească la bere relaxarea restricţiilor impuse în contextul epidemiei. Decizia redeschiderii localurilor a fost una dintre cele mai aşteptate în planul măsurilor de relaxare adoptat de guvern.

În Cehia s-au redeschis unele şcoli, saloare de coafură, mall-uri şi cinematografe, muzee şi galerii. Guvernul a dat undă verde pentru desfăşurarea nunţilor şi evenimentelor culturale şi religioase la care pot participa maximum o sută de persoane. De asemenea, echipele sportive pot să îşi reia antrenamenentele obişnuite.

Ocupanți ai locului întâi în topul consumatorilor de bere, redeschiderea teraselor şi berăriilor a fost punctul forte din planul guvernamental de relansare a economiei în etape.

Autorităţile din Cehia au relaxat de luni, 11 mai, restricţiile de circulaţie, permiţând locuitorilor din afara UE să intre în ţară dacă pot face dovada unui test COVID-19 negativ şi se angajează în anumite domenii, precum cel de sănătate publică. Trenurile şi autobuzele au început și ele să circule cu rute în străinătate, iar Czech Airlines a anunţat că va relua, din 18 mai, zborurile spre Amsterdam, Frankfurt, Paris şi Stockholm.

Cehia a raportat până la această dată 8.123 de pacienţi infectaţi cu coronavirus şi 280 de decese, cu mult mai puţine decât ţările vecine. site news

Lasă un răspuns