Cea mai neagră zi a epidemiei de coronavirus, aproape 250 de decese şi 15000 de îmbolnăviri

Peste 240 de persoane au murit într-o singură zi în provincia chineză Hubei, din cauza epidemiei de coronavirus, de două ori mai mult decât în ziua precedentă. Numărul cazurilor de coronavirus în provincia Hubei a trecut de 14.000 într-o singură zi. Dintre aceștia 1.310 au murit, iar 3.441 de pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi din spital. În total sunt peste 60.000 de cazuri confirmate de coronavirus, dintre care 1.369 de persoane au murit, iar 6.060 au fost vindecaţi.

Explozia de decese și infectări, după schimbarea diagosticării coronavirus

Numărul mare de cazuri de îmbolnăvire confirmate este determinat şi de faptul că autorităţile au modificat modul în care stabilesc cazurile de îmbolnăvire. Astfel, au fost incluse şi cazurile ”diagnosticate clinic”, pe baza simptomelor, pe lângă cele cu rezultate pozitive în urma testelor. DEcizia a fost luată pentru a facilita accesul acestor pacienţi la tratament.

Citeşte şi: Coronavirusul reinventează sportul. Un maratonist aflat în carantină a alergat 50 km în propria sufragerie

În Europa sunt înregistrate 44 de cazuri de coronavirus, dintre care 16 în Germania, 11 în Franţa, 9 în Marea Britanie, 3 în Italia, unul în Belgia, unul în Finlanda şi unul în Suedia. De asemenea, patru persoane au fost vindecate, dintre care două în Franţa, unul în Marea Britanie şi unul în Finlanda.

Organizația Mondială a Sănătății a anunţat denumirea oficială a noului virus chinezesc. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunţat că numele oficial al noului coronavirus va fi „Covid-19”  De asemenea, directorul OMS a declarat că există o „şansă reală de a opri” răspândirea la nivel mondial a noului coronavirus. „Dacă investim acum (…) avem o şansă reală de a opri această epidemie”, a mai spus acesta.

Vezi și avertismentul șocant al unui epidmiolog despre posibila răspândire a virusului ucigaș.

China înterzice înmormântările din cauza virusului ucigaş

Persoanele decedate din cauza infectării cu coronavirus nu vor putea fi înmormântate unde doresc famiile lor şi nici nu vor avea parte de un priveghi. Guvernul chinez a prezentat un protocol strict cu privire la modul în care sunt gestionate cadavrele, ca parte a eforturilor de a controla epidemia.

Rămăşiţele umane ale pacienților infectaţi cu noul coronavirus vor trebui incinerate doar în crematoriile autorizate de oficialităţile chineze şi care să se afle aproape de locul în care s-a produs decesul. De asemenea, cadavrele nu vor fi transportate între diferite regiuni şi nu vor fi îmbălsămate pentru a fi înmormântate. Tradiţiile funerare precum priveghiul sunt interzise, iar cadavrele trebuie dezinfectate şi băgate într-un sac ce va fi sigilat de către medici legişti şi care, odată sigilat, nu mai poate fi deschis. site news

Lasă un răspuns