Foto: Twitter/Andrew McCarthy

Cea mai clară imagine compusă cu suprafața Lunii

Un fotograf din California, Andrew McCarthy, a reușit să realizeze cea mai clară imagine compusă cu suprafața Lunii. Imaginea prezintă detalii incredibile ale craterelor lunare, fiind compusă din mii de fotografii pe care autorul le-a suprapus și le-a prelucrat, astfel încât rezultatul final să fie cât mai expresiv.

Potrivit fotografului Andrew McCarthy, care a postat imaginea uimitoare pe rețelele sociale, în aprilie, există o explicație simplă pentru nivelul de detaliu fără precedent a imaginii sale – această viziune lunară este de fapt „imposibilă”.

„Am fotografiat luna timp de două săptămâni și am luat secțiunea din imagine care are cel mai mult contrast pentru a arăta textura bogată de pe întreaga sa suprafață”, a scris Andrew McCarthy, pe Twitter.

 McCarthy și-a fixat camera foto pe craterele cele mai apropiate de zona cea mai luminată a lunii, în fiecare seară timp de două săptămâni. În momentul în care luna era plină, McCarthy avea o serie de fotografii de înaltă definiție, cu contrast ridicat, ale fiecărui crater de pe latura cu vedere spre Pământ a Lunii. Îmbinarea lor într-o singură imagine compozită a fost „epuizantă”, a scris el, dar în cele din urmă a avut ca rezultat imaginea detaliată a fiecărui crater lunar.

Această imagine „imposibilă” nu este însă considerată o fotografie a lunii, fiind o imagine „compozit”. site news

Lasă un răspuns