Ce țară europeană a ras jumătate din Poliția Rutieră: agenții au fost arestați pentru fraudă

Mai mult de jumătate din Poliția Rutieră din Malta a fost arestată sub suspiciunea de fraudă, informează The Independent. Agenții au fost reținuți după ce ar fi cerut plată pentru ore suplimentare neefectuate, au anunțat oficialii. Autoritățile statului insular au declanșat planuri de urgență pentru a se asigura că au suficienți agenți pe străzi după operațiune.

Șoferii ar fi observat că sunt mai puțini agenți de la Poliția Rutieră pe străzi, deși o sursă a declarat că foști polițiști au fost chemați înapoi în serviciu pentru a suplini lipsa celor arestați.

Citește și cum este devoalată mafia cetățeniei române, soția unui om al Moscovei are cetățenia noastră de 7 ani.

Au fost arestați 30 de agenți de la Poliția Rutieră, din totalul de 50. Aceștia sunt acuzați că ar fi cerut bani pentru sute de ore suplimentare neefectuate într-un interval de trei ani.

Unii dintre suspecți sunt acuzați că ar fi folosit combustibil destinat vechiculelor de poliție pentru a-și alimenta mașinile persoanale.

Noul premier a aplaudat curățenia din Poliția Rutieră

Premierul maltez Robert Abela a sărbătorit operațiunea. El a susținut că este bine că polițiștii își investighează proprii colegi. „Asta confirmă că avem o forță de poliție funcțională”, a spu Abela.

Șeful poliției din Malta, Lawrence Cutajar, a demisionat la începutul anului, după scandalul provocat de investigația uciderii jurnalistei Daphne Caruana Galizia, care ancheta corupția din rândul elitei malteze.

Cutajar a fost criticat pentru că nu ar fi urmărit piste care implicau apropiați ai fostului premier Joseph Muscat. Acesta a demisionat și el la finalul anului trecut, după ce a fost acuzat de mușamalizarea cazului.

Țara vrea să vadă semne că este eliminată corupția la vârf

Noul premier, Robert Abela a declarat că va spori atenția pe care o acordă guvernul problemelor de ordin social și pe tema accesibilității locuințelor. Viitorul premier a mai promis că în cinci ani toți pensionarii vor beneficia de medicamente gratuite. În timpul campaniei a evitat însă să acorde interviuri presei independente.

Tatăl său, George Abela, a fost vicepreședintele Partidului Laburist până în 1998 și a contestat rezultatul alegerilor pentru șefia partidului din 2008, când Muscat a devenit liderul formațiunii. George Abela a devenit, ulterior, președintele țării.

site news

Lasă un răspuns