Ce simte ministrul Vela când ştie că lucrează în biroul lui Ceauşescu. Decizie BOMBĂ

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a explicat, la un post de televiziune, decizia, în premieră, de a da voie publicului larg să viziteze biroul lui Nicolae Ceauşescu, celulele Securităţii sau balconul unde dictatorul a susţinut ultimul discurs. 

„Cred sincer că e o dovadă de normalitate, era şi o nevoie a revoluţionarilor, care îşi doreau să revină în locul unde au luptat pentru democtraţie şi libertate.

E un traseu pe care l-au făcut în decembrie 1989 cu vise şi speranţe toţi cei care au intrat în sediul CC al PCR.

Era de aşteptat ca, la 30 de ani, un ministru să spună: poftiţi aici, în locul unde aţi riscat totul, familia, viaţa pentru principii, vise, speranţe!”, a spus ministrul Marcel Vela, la DIGI 24.

Întrebat de ce a decis asta, Vela a răspuns: „Ca revoluţionar, Caransebeş a fost declarat oraş martir, fiind printre primele eliberate de comunism, am privit acest gest ca revoluţionar. Plus, că era o datorie morală a ministrului de Interne, să deschidă porţile fostului CC al PCR având în vedere dorinţa revoluţionarilor, dar şi a publicului larg de vedea celulele Securităţii, balconul de unde Ceauşescu s-a adresat oamenilor la ultimul discurs, limuzinele cu care mergea dictatorul”.

Ce simte când lucrează în biroul lui Ceaușescu

Atunci când lucrează zilnic la biroul la care stătea Nicolae Ceauşescu, Marcel Vela a răspuns că trăieşte un sentiment „complicat” şi că sunt multe energii negative.

Biroul lui Ceaușescu va fi sfințit

Așa că Vela a stabilit cu episcopul Caransebeşului ca locul să fie sfinţit, în ianuarie.

„E un pas de normalitate să facem stop-cadru şi să reluăm tot ce ţine de un management performant, să ne rupem de ce a fost rău şi urât”, consideră Marcel Vela. site news


Lasă un răspuns