unsplash

Ce se întâmplă cu sportivii după 15 mai. Iohannis a făcut anunțul

De pe 15 mai amatorii de mișcare vor putea practica doar sporturi individuale și doar în aer liber. În privința profesioniștilor, aceștia își vor putea relua cantonamentele, în condiții speciale de igienă, însă competițiile mai au de așteptat, a anunțat Klaus Iohannis.

“Se poate ieși din localitate pentru sporturi individule, de exemplu, mersul cu bicicleta. Totuși, când ieșim din localitate, este nevoie de declarație“, a declarat Klaus Iohannis marți la Cotroceni. 

El spune că amatorii de mișcare vor putea face doar sporturi individuale și doar în aer liber, inclusiv în baze sportive. 

“Pentru sportivii amatori este posibil să-și reia activitatea doar acolo unde se face sport individual, inclusiv dacă se folosește o bază sportivă, dar numai în aer liber. Dacă se folosește o bază sportivă, accesul în vestiar, unde se schimbă echipamentul, nu este permis“, a precizat Klaus Iohannis. 

Se reiau cantonamentele

În privința competițiilor sportive, a campionatelor, acestea mai așteaptă. În primă fază, sportivii profesioniști se vor putea întoarce în cantonamente, dar tot în condiții de siguranță.

“Profesioniștii își pot relua cantonamentele în condiții speciale de igienă și verificări medicale. Însă competițiile sportive, în această primă etapă, nu vor începe“, a spus șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți un prim set de măsuri care vor fi în vigoare de la 15 mai, când va intra în vigoare starea de alertă. El a făcut un apel la populație să respecte în continuare regulile de igienă și de distanțare socială. site news

Află ce măsuri de relaxare mai sunt implementate după 15 mai.

Lasă un răspuns