Regatul Unit a prezentat noul regim vamal post-Brexit

Ce se întâmplă cu roamingul în Anglia după Brexit, precizările ANCOM

Deși Brexitul are loc, românii vor beneficia în continuare de roamingul la tarife naționale în Regatul Unit, până cel puțin în 31 decembrie 2020.Asta a declarat joi, Eduard Lovin, vicepreședintele Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), citat într-un comunicat al instituției

Citește și vestea cercetătorilor timișoreni care au fabricat leacul împotriva temutului Coronavirus.

Potrivit acestuia, până cel puțin la sfârșitul anului viitor, românii vor mai beneficia și de plafoanele tarifare aplicabile la nivel european pentru apelurile și SMS-urile transmise din România către numerele de telefon din Marea Britanie.

„Acordul privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Acordul Brexit) prevede o perioadă de tranziție până la finalul anului. În acest timp, cele mai multe dintre reglementările europene continuă să se aplice în relațiile dintre cele două părți. Negocierile ulterioare dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie vor stabili ce se întâmplă după 31 decembrie 2020”, spune vicepreședintele ANCOM.

Nu se schimbă nimic cu roamingul până la finalul anului

Acordul Brexit prevede o perioadă de tranziție, până în 31 decembrie 2020, în care cea mai mare parte a legislației europene continuă să se aplice în relația cu Marea Britanie. În acest sens, este inclus regulamentul european „Roam like at home” și cel referitor la plafoanele tarifare pentru apelurile și SMS-urile în interiorul Spațiului Economic European (SEE). Din SEE fac parte statele membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

În acest context, utilizatorii români care călătoresc ocazional în Marea Britanie vor beneficia, cel puțin în 31 decembrie 2020, de roaming la tarife naționale („Roam like at home”). Asta, deși de la 1 februarie 2020 Marea Britanie nu mai este stat membru al Uniunii Europene.

Citește și despre modul în cre a descurs ședința Parlamentului European în care Anglia a părăsit UE.

Totodată, utilizatorii (persoane fizice) aflați pe teritoriul țării noastre care transmit apeluri sau SMS-uri către numere de telefon din Marea Britanie vor beneficia, în perioada menționată, de plafoanele tarifare aplicabile în interiorul SEE. E vorba de 0,19 Euro/minut, fără TVA, și 0,06 Euro/SMS, fără TVA.

Reglementările europene vizează, cel puțin până la sfârșitul anului în curs, numai teritoriul propriu-zis, european, al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, respectiv pe cel al Gibraltarului. site news

Lasă un răspuns