Nechita Adrian Oros urmareste declaratiile de presa facute de presedintele Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban (nu se afla in imagine), la finalul sedintei Biroului Politic National (BPN) al PNL, joi 24 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Ce ministru a găsit coafeze și milițieni transferați în instituția sa

Adrian Oros a declarat, duminică, la Cluj-Napoca într-o conferință de presă, că au fost sute de persoane detașate de la firme private, fără concurs. Aceste detașări au fost sistate de la 1 ianuarie 2020.

Angajările exotice de la investițiile rurale

„Suntem într-un proces de evaluare a întregului personal din Ministerul Agriculturii și a instituțiilor din subordine. În opinia noastră, cel puțin 15% din aceste posturi vor fi reduse. Sunt locuri unde procentul va fi mai mare, dar și locuri unde va trebui să angajăm oameni, unde capacitatea lor administrativă este scăzută. În aparatul propriu avem 708 angajați, iar în total, la toate instituțiile și agențiile din subordine, avem 14.239 de angajați. La AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – n.r.) au fost zeci și sute de transferuri de la entități private, fără concurs. Foarte mulți dintre angajați n-au nicio legătură cu activitatea care trebuia desfășurată. Am găsit și coafeze și tot felul de <<specialiști>> angajați și mulți milițieni, transferați de la firme private. Sunt cazuri de meserii mai puțin obișnuite pentru activitatea în AFIR. Toate aceste detașări au încetat de la 1 ianuarie 2020”, a spus Oros.

Dezastru după epoca cormoranilor lui Daea

Potrivit acestuia, la Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură (ANPA) este cel mai mare „dezastru”. Acolo au fost primite cereri de despăgubiri pentru pagube produse peștilor în zone unde se cultiva rapiță.

„Discuția cu cormoranul nu a fost întâmplătoare, am primit spre plată, dar nu am semnat, documente de despăgubiri pentru pagube produse în piscicultură de cormorani. Legislația europeană permite despăgubiri, dar am constatat că cifrele sunt foarte mari. Suspicionăm că trebuiau fie despăgubite doar anumite entități cu sume foarte mari. Unii cereau despăgubiri pentru cantități de pește, pierderi pe 2019, mai mari decât producția vândută în ultimii 5 ani. E puțin probabil să ai o asemenea pierdere. E corpul de control acolo și verifică. Avem hărți satelitare și dovezi că unii beneficiari ai programelor de despăgubiri nu au avut pește pentru că nu au avut apă, ei cultivau rapiță, orez și raportau pierderi la pește”, a explicat Oros.

Nu e singurul ministru care vorbesște despre caracatiția angajărilor de pile. Epicentrul pare să fi fost la Ministerul Dezvoltării. (site news)

Lasă un răspuns