FOTO CNN

Ce au descoperit oamenii de știință chinezi despre coronavirusul ucigaș

Noi descoperiri ale oamenilor de știință chinezi despre coronavirusul ucigaș. Centrul chinez de control și prevenție a maladiilor a făcut un studiu care se referă la 72.314 de cazuri confirmate, suspecți, diagnosticați clinic și asimptomatici de pneumonie virală constatate din 11 februarie. Studiul este cel mai amplu făcut de la începutul epidemiei.

Concluziile studiului cercetătorilor chinezi

Potrivit studiului publicat de Jurnalul chinez de epidemiologie, vârsta a treia este în situație de risc, maladia fiind benignă în 80.9% din cazuri, “gravă” în 13,8% din cazuri și “critică în 4,7% din cazuri. De asemenea, persoanele în vârstă de peste 80 de ani au cel mai mare grad de risc, cu o rată a mortalității de 14,8% în timp ce până la 39 de ani, rata mortalității rămâne foarte scăzută, de 0,2%, apoi crește cu vârsta. Potrivit studiului, pacienții deja afectați de boli cardiovasculare sunt cei mai amenințați de un final fatal, înaintea diabeticilor sau persoanelor care suferă de maladii respiratorii cronice sau de hipertensiune. Studiul spune că nu s-a înregistrat niciun deces la copii sub 10 ani, chiar dacă cel puțin doi nou-născuți au fost contaminați în pântecul mamei, bărbații fiind mai expuși decât femeile unui sfârșit fatal (2,8% față de 1,7%).

Mii de cadre medicale, infectate cu coronavirus

Circa 86% dintre persoanele contaminate locuiesc la Wuhan sau au vizitat orașul în care virusul a apărut într-o piață unde se vând animale vii. Orașul se află în carantină practic din 23 ianuarie, la fel ca și o mare parte a provinciei Hubei, unde sunt ținuți izolați în total 56 de milioane de locuitori. Un număr de 3.019 de medici și alt personal medical au fost contaminați în total, din care 1.688 grav. Cinci cadre medicale au murit din 11 februarie. Printre cazurile grave, mai mult de jumătate, respectiv un procent de 64% lucrau în spitalul din Wuhan, la fel ca doctorul Li Wenliang, care a fost reprimat de poliție în decembrie deoarece a dat alarma.

Decesul doctorului, la începutul lunii, a provocat un val de furie în China.

Coronavirusul, ” foarte contagios”

Virusul este foarte contagions.

“Noul coronavirus s-a propagat foarte repede în decurs de 30 de zile dintr-un singur oraș la toată țara”, se relatează în studiu.

Citește și: (Video) Cum arata noul spital construit de-chinezi in 10 zile care a si primit deja pacienti

Epidemia a atins “un prim vârf” în perioada 24 – 26 ianuarie, chiar în momentul în care autoritățile au decis ca Wuhan să intre în carantină. O “tendință de scădere” se profilează din 11 februarie, cu o încetinire a numărului de noi cazuri de contaminare, în special în afara provinciei Hubei.

Pe 13 februarie, autoritățile chineze au lărgit definirea maladiei pentru a include cazurile “diagnosticate clinic” printr-o radiografie pulmonară și nu numai prin teste de laborator. Schimbarea s-a tradus printr-o creștere masivă a numărului de decese și contaminări.

Raportul lasă să se înțeleagă că decizia de a închide orașul Wuhan și regiunea sa a contribuit la” încetinirea ritmului de contagiune”.

Virusul s-a răspândit în perioada în care sute de milioane de chinezi călătoreau din nord în sud cu ocazia noului an lunar, cea mai mare sărbătoare din calendar. Concediul, care este unul lung, a fost prelungit pentru a micșora pericolul de contagiune generalizată. Însă pe măsură ce oamenii se întorc acasă cu trenul, cu mașina sau cu avionul, există un risc de “creștere posibilă a epidemiei”.

Virusul se poate și “adapta cu timpul pentru a deveni mai virulent”, avertizează raportul, care cere corpului medical să “rămână vigilent”. site news

Lasă un răspuns