Ce a declarat Florin Cîțu despre majorarea pensiilor

Pe 15 mai, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că deși România s-a descurcat bine în această perioadă de criză sanitară, este în continuare o perioadă dificilă.

Întrebat despre mărirea pensiilor de la 1 septembrie, Florin Cîțu spune că „orice derapaj ne poate arunca în criză” și ca va prezenta mai multe scenarii Guvernului Orban, urmând ca decizia să fie una politică.

Cîțu s-a arătat mulțumit de datele de pe primul trimestru care arată o creștere economică de 0,3% faţă de trimestrul anterior.

„Economia a răspuns perfect la măsuri chiar dacă suntem într-o situație de criză, am reușit să atenuăm. Am reușit să limităm efectul negativ. Dacă avem primul trimestru pozitiv avem șanse foarte mari să evităm o recesiune tehnică. Au răspuns foarte bine anumite sectoare din economie, retail, industria, dar și consumatorul român și asta pentru că nu am închis restaurantele complet, am lăsat livările”, a declarat Florin Cîțu, la Digi24.

Întrebat în legătură cu creșterea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, ministrul este de părere că „orice derapaj ne poate arunca în criză”.

„Rămânem la aceeași interpretare. Suntem la 6,7% deficit, provacarea e să găsim resurse pentru finanțarea acestui deficit. Dar trebuie să luăm zi cu zi, săptămână cu săptămână. Suntem totuși într-o perioadă de criză. Am reușit să eliminăm o mare parte dintre scenariile apocaliptice. Am prezentat câteva scenarii cu riscurile aferente premierului. Vom lua cea mai bună decizie pentru ca pe termen lung să putem plăti aceste pensii. Trebuie să ne gândim și la riscuri, dar decizia va fi una politică. Orice derapaj ne poate arunca în criză”, a completat ministrul Finanțelor. site news

Lasă un răspuns