Cazul 30 de coronavirus confirmat în București. Autoritățile, în alertă

Cazul 30 de coronavirus a fost confirmat în București, miercuri dimineaţă, Este vorba de o femeie, 43 ani, din Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

Cazul 30 de coronavirus confirmat în București

Tot azi ar putea fi schimbată definiția Scenariului 2, în cadrul aceluiași Comitet. Conform informațiilor autorităților, primul scenariu implică între 0 și 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Următorul scenariu vizează îmbolnăvirea unui între 25 și 100 de persoane. Următorul scenariu se activează atunci când sunt între 100 și 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmați peste 2.000 de bolnavi cu noul tip de virus.

Măsuri noi luate de autorități

În a doua etapă, strategia principală este reducerea extinderii focarelor și încetinirea creșterii numărului de cazuri noi. Accentul se va pune pe tratarea pacienților, reducerea mortalității și prevenirea exportului de cazuri în alte regiuni. În regiunile neafectate accentul se va pune pe prevenirea importurilor de cazuri, reducerea răspândirii bolii și punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și control.

Citește și: O suspectă de coronavirus din Giurgiu, gest condamnat de PSD

Se vor lua măsuri pentru a se asigura că toate cazurile sunt tratate, iar contacții apropiați au fost izolați și puși sub observație medicală. Se vor implementa măsuri suplimentare non-farmaceutice. Vor fi furnizate în mod regulat informații despre focare și despre măsurile de prevenire și control întreprinse. site news

Lasă un răspuns