Caz revoltător, tineri aruncă cu petarde în câini

O cățelușă a fost grav rănită la Satu Mare după ce mai mulți tineri minori i-au băgat în gură o petardă care a explodat. Un ONG pentru drepturile animalelor a făcut public cazul și anunță că au fost făcute mai multe plângeri. De asemenea, Asociația a anunțat că oferă recompensă pentru aflarea făptașilor.

Poliția a început ancheta

Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor, a spus că polițiștii s-au autosesizat și că ar fi vorba de un grup de minori. ”Pe str. Botizului din Satu Mare un câine maidanez, care trăiește din mila locuitorilor zonei, a fost dus la veterinar după ce un grup de minori ar fi aruncat petarde spre zona în care se afla animalul. Polițiștii s-au autosezizat și fac verificări în acest caz. S-a luat legătura cu Asociația FreeLife. Membrii acesteia urmează să se prezinte joi la Poliția municipiului pentru a oferi mai multe detalii despre incident. În urma verificărilor va trebui să se stabilească dacă fapta se încadrează la infracțiune sau contravenție”, a spus Gabor.

Fenomenul petardelor de Sărbători, scăpat de sub control

”Din păcate acesta este rezultatul petardelor. A început „show-ul , distracție cu petarde pe seama câinilor…” Acest suflet își ducea traiul din mila câtorva persoane, care îi ofereau mîncare și apă, ba chiar e și sterilizata, dar câțiva nemernici s-au găsit să se distreze pe seama ei, și nu oricum….ci i-au băgat petardă în gură…( să fie siguri că au de ce râde)…”, a scris Asociația pe contul de Facebook pe 30 decembrie.

ONG-urile depun plângeri și caută imagini cu agresorii

Cățelușa a supraviețuit, iar după intervenția chirugicală se află sub tratament. Între timp s-au făcut mai multe plângeri, potrivit Asociației. ONG-ul Free Life a anunțat că va cere verificarea camerelor de supraveghere din zona în care a avut loc accidentul și face apel la cetățeni în cazul în care au informații. Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor prevede că rănirea sau schingiuirea animalelor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală între 1.200 lei și 120.000 lei. (site news)

Lasă un răspuns