Cât mai avem de așteptat până la prima zi fără decese provocate de COVID-19 în România? Estimările cercetătorilor americani

Potrivit calculelor Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii din cadrul Universităţii Washington, prima zi din România în care nu va fi înregistrat niciun deces din cauza COVID-19 va fi 8 mai.

Mai mult, IHME mai prezice că numărul total de decese în ţara noastră va fi de 804, conform proiecţiilor până la 4 august 2020.

„Iniţial ni s-a solicitat de către colegii noştri de la University of Washington School of Medicine, să dezvoltăm modele pentru a-i ajuta să îşi planifice reacţia. Pe măsură ce sistemul medical din SUA, dar şi alte guverne ne-au cerut ajutorul pentru a determina dacă au abilitatea să îşi îngrijească pacienţii, am reuşit să realizăm un instrument de predicţie la nivel naţional.

Aceste previziuni au fost realizate pentru a le oferi spitalelor, angajaţilor din sistemul de sănătate, factorilor politici de decizie şi publcului informaţii cruciale despre presiunea pe care COVID-19 o va pune asupra capacităţilor şi resurselor spitaliceşti, astfel încât să se organizeze cât mai eficient”, au declarat oficiali de la IHME. site news


Lasă un răspuns