Carnagiu într-un spital din Cehia, atacatorul s-a sinucis

Bărbatul care a împușcat mortal șase oameni și a rănit alți doi, cu o armă semiautomată, într-un spital din Cehia, s-a sinucis. Tragedia a avut loc marți dimineața într-un spital din Ostrava. Puţin după ora 7 dimineaţa, un bărbat cu o armă semiautomată a deschis focul la secţia de urgenţă a spitalului universitar. A împușcat în cap și în gât mai mulți oameni care se aflau în sala de așteptare. Victimele au fost împuşcate de la mică distanţă. Toate cele şase victime – patru bărbaţi şi două femei – sunt adulţi. Directorul spitalului, Jiri Havrlant, a afirmat că cinci persoane au murit pe loc, iar a şasea în timpul intervenţiei chirurgicale. Alte două persoane sunt rănite grav. Niciun medic nu a fost rănit în atac.

Alertă masivă, zeci de mii de evacuări

Zeci de mii de oameni din cartierul în care se află clinica universitară au fost evacuaţi. Suspectul a fugit, dar a fost prins la un filtru al poliției la cinci kilometri de locul tragediei. El s-a sinucis înainte de a fi capturat trăgându-și un glonț în cap. Autoritățile din Cehia nu au transmis care ar fi fost motivația atacatorului. Postul de radio german Deutsche Welle a relatat anterior că poliţia a evacuat spitalul. Polițiștii căutau un bărbat cu părul scurt, cu o înălţime de aproximativ 1,8 metri şi îmbrăcat cu o jachetă roşie. „Sunt desfăşurate o unitate de intervenţie a poliţiei regionale şi o echipă de reacţie rapidă. Din păcate, atacul s-a soldat cu mai multe decese”, a declarat ministrul de interne Jan Hamacek pentru postul public de televiziune ceh. ”Poliţia face tot posibilul pentru a rezolva situaţia”, a adăugat Hamacek.

Poliția avea poza suspectului

Suspectul a folosit o armă de foc, potrivit poliției, care a precizat că știe numele suspectului, deține o fotografie a acestuia și cunoaște numărul autoturismului folosit de acesta. Autoritățile au mobilizat mai multe elicoptere pentru a-l găsi pe atacator. De asemenea, patrulele de poliție au fost suplimentate la obiective vulnerabile precum școli, centre comerciale și alte spitale. Presa locală precizează că acesta este cel mai grav atac din Republica Cehă după ce în 2015 un bărbat a împuşcat mortal opt persoane într-un restaurant din oraşul Uhersky Brod, situat în sud-estul ţării.

Lasă un răspuns