Capii USR sunt supărați foc pe Guvern, i-a mințit pe români privind Autostrada Unirii

Parlamentarii USR sunt extrem de supărați pe Guvernul Orban pe tema Autostrăzii Unirii. Deputatul USR Cătălin Drulă, membru în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților, arată într-o postare pe Facebook că autostrada Unirii, care ar trebui să lege Târgu Mureș de Iași și Ungheni, este condamnatî. Proiectul nu este prins în proiectul de Program Operațional pentru infrastructură mare al României pentru viitorul buget UE (2021 – 2027).

Drulă scrie că proiectul realizat de guvern prevede doar două proiecte noi pentru finanțare în viitorul buget UE:
– autostrada Ploiești-Bacău
– modernizarea căii ferate Arad-Timișoara.

Vezi altă temă fierbinte pe care tocmai a izbucnit un scandal între PNL și USR.

”Premierul Orban tocmai a evitat abil într-o conferință de presă să recunoască că nu vom avea fonduri europene pentru construcția autostrăzii Tg. Mureș-Iași… Situația este foarte gravă și ar trebui, în primul rând, ca guvernul să o prezinte cu onestitate cetățenilor. În al doilea rând, să se lupte cu cerul și pământul la Bruxelles ca să obținem un buget mai mare pentru dezvoltarea de infrastructură rutieră. Cred că ne-am săturat cu toții de guverne care pun ruj pe porc și ne promit că se va face și va fi bine”, a scris Drulă pe Facebook.

Membri USR ajung să amenințe supărați cu moțiunea de cenzură

Deputatul USR Iulian Bulai este și mai dur. El îi transmite premierului Ludovic Orban că , dacă nu se mișcă lucrurile să avem fonduri europene nerambursabile pentru Autostrada Moldovei în următorul exercițiu financiar, va vota pentru moțiunea de cenzură și va convinge și alți parlamentari moldoveni să voteze.

Vezi de ce NIcușor Dan spune că alegerile primare din USR-PLUS sunt alegeri într-o bulă.

„Stimate domnule Orban, ați ignorat Moldova ca ministru al Transporturilor, înțeleg că veți face la fel acum. Dacă nu se mișcă lucrurile să avem fonduri europene nerambursabile pentru Autostrada A8 în următorul exercițiu financiar al UE, vă asigur de faptul că voi vota pentru moțiunea de cenzură la urmatoarea moțiune împotriva acestui guvern. Lipsa infrastructurii în Moldova ne duce la disperare. Ne izolează de România și de Europa și face sute de victime rutiere în zona noastră. Ignorarea Moldovei din partea blatului PSD-PNL de nealocare bugetară (și fonduri europene nerambursabile) pentru infrastructura din Moldova trebuie să înceteze acum”, declară Iulian Bulai.

Deputatul USR Bulai acuză Guvernul că ignoră Moldova

„Nu ne luați de fraieri. Nu ați dat bani Moldovei și asta se știe. Dacă prin pârghiile pe care le aveți acum problema nu se rezolvă cât mai repede, votez cu conștiința împăcată la următoare moțiune de cenzură. Și mai conving și alți parlamentari modolveni să o facă”, avertizează Bulai. Asta arată cât de supărați sunt parlamentarii USR pe atitudinea Guvernului.

El spune că moldovenii l-au trimis în Parlament să lupte pentru interesul regiunii, pe care Guvernul o ignoră. „Așa cum ați făcut în ultimii 30 de ani. Nu mai ține. Nu mai avem răbdare pentru promisiuni goale. Domnule Orban, aștept acțiune și fapte. Dacă nu vedem acțiune și promisiuni îndeplinite, atunci vot «pentru» la moțiunea de cenzură din partea mea. De ce sunt bani pe fonduri europene nerambursabile pe alte proiecte de infrastructură în țară, dar nu și în Moldova? Moldova are nevoie de bani pentru infrastructura mare. Acum”, încheie deputatul USR. site news

Lasă un răspuns