Campionatul de fotbal din Italia, suspendat din cauza coronavirusului. Toate evenimentele sportive, anulate temporar

Campionatul de fotbal din Italia a fost suspendat din cauza coronavirusului. Comitetul Olimpic Italian (CONI) a anunțat că țara va anula absolut toate evenimentele sportive până în 3 aprilie, din cauza temerilor legate de epidemia de coronavirus.

Comitetul a cerut Guvernului de la Roma să dea de urgență un decret prin care să oprească activitățile sportive din Italia. Mâine, Executivul va oficializa această hotărâre.

Campionatul de fotbal din Italia, suspendat din cauza coronavirusului

Planul inițial a fost desfășurarea competițiilor sportive naționale cu porțile închise, fără spectatori. Totuși, din cauza situației care escaladează pe zi ce trece, nici varianta cu porțile închise nu mai este considerată una sigură.

”Decizia nu implică și competițiile sportive internaționale”, a precizat președintele CONI.

Decizia, fără precedent în ultimele decenii

Decizia este una fără precedent în ultimele decenii. Serie A, prima ligă din Italia, nu a mai fost anulată din vremea celui de-al Doilea Război Mondial.

În aceeași zi, Federația de Înot din Italia a anunțat că își retrage echipele din competițiile internaționale și că anulează un eveniment de calificare la Olimpiadă.

Citește și: Marcel Vela pune lacăt pe cursele regulate cu autocarul sau microbuzul înspre și dinspre Italia

Italia este țara din Europa cea mai afectată de coronavirus.Până luni, fuseseră înregistrate 7.375 cazuri de COVID-19 și 366 de decese. site news

Lasă un răspuns