Campanie de informare, cum ne salvăm viața de CONONAVIRUS COVID-19

Campanie de informare. Coronavirus nu se transmite prin aer, se transmite prin contactul la nivelul suprafețelor, prin picăturile de tuse ajunse pe față, gură, nas, ochi. Dacă cineva tușește și sar picături pe butoanele unui lift sau pe un scaun ori pe o masă, cine va atinge acea suprafață cu mâna și apoi își va atinge fața, gura, ochii, va fi infectat.

Campanie de informare

– simptomele sunt febra, tuse (de obicei seacă) și dificultate în respirație care apare după o săptămână. Este o boală care durează destul de mult, peste o săptămână. Nu prea se întâlnesc rinoreea (mucii), strănutul sau durerea în gât.

– perioada de incubație este între 2-14 zile, dar, de câteva zile, se sugerează ca ar fi chiar 24-27 zile. În această perioadă fără simptome, omul este contagios și răspândește virusul.

– virusul rezistă în jur de o săptămână la temperaturi sub 20, apoi la peste 25-30 începe să mai moară, deci Doamne ajută să vină căldura cât mai repede.

– Virusul e distrus de săpun, de dezinfectanți comuni precum alcoolul medicinal. Deci igiena mâinilor e foarte importantă. Nu mâncați fără să vă spălați pe mâini. Mâncarea ambalată este cea mai sigură. Atenție și la pâinea neambalată. Luați după dumneavoastră șervețele umede dezinfectante dacă nu aveți cum să vă spălați pe mâini. Curățați mai des suprafețele cu alcool sau alte dezinfectante. Atenție în mijloacele de transport în comun, în magazine, restaurante, la muncă. Ștergeți și telefonul și tastatura, deoarece de obicei sunt cele mai murdare lucruri, dar și cele mai des folosite.

– folosirea măștii ajută dacă ești deja bolnav, să nu dai mai departe. Pentru cei sănătoși este cu două tăișuri deoarece specialiștii nu zic că ar proteja, ba mai mult ar putea să încurce deoarece pui mâna să o scoți sau o lași pe masă..apoi o pui din nou pe față și uite așa te infectezi mai ușor.

– atenție la cei veniți din Italia. Sunt deja multe cazuri acolo. Încercați să nu vă întâlniți două săptămâni cu ei și ar fi bine să stea în carantină 14 zile.

– oricine începe sa aibă febră, tuse și respirație grea și a intrat în contact cu cineva venit din China, Italia, Coreea de Sud, Japonia sau alte țări asiatice în ultima lună, nu iese din casă, pune masca și anunță ambulanța la 112.

Citește și Localități pustii în Italia din cauza coronavirusului. Localuri închise și străzi goale

– cei mai afectați sunt cei în vârstă și cei cu boli asociate 80%.

– cei mai mulți se vindecă total 97%. Doar cazurile grave se internează, adică cei care au nevoie de suport în respirație și la care starea este afectată.

– momentan nu există un tratament pentru acest virus. Se încearcă unele tratamente care se dau în HIV și imunoglobuline la cei cu fază severă, dar nu este nimic sigur. Se merge doar pe simptomatice până în prezent.

– cele mai afectate țări cu cazuri în creștere sunt China, Coreea de Sud și mai nou Italia.

– momentan nu sunt cazuri în România. Știu că sunt câțiva în locațiile puse la dispoziție de stat pentru carantină. Cei care sunt în carantină nu sunt bolnavi. Ei sunt doar suspecți.

Haideți sa îmbunătățim igiena în această perioadă și vom trece cu bine și de acest pericol!! site news

Lasă un răspuns