Călin Popescu Tăriceanu, critici dure la adresa Ministerului de Interne: Doar Securitatea lui Ceauşescu punea imnul la megafoane

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a criticat decizia MAI de a difuza imnul României la megafoane în timpul weekendului, pe durata stării de urgenţă. El a afirmat că „doar securitatea lui Ceauşescu” mai făcea aşa.

„Bieți politruci!”

„Am văzut că Ministrul de Interne a emis un ordin prin care Imnul să fie difuzat pe timpul weekendului din megafoanele Poliției Române, Poliției de Frontieră și Jandarmeriei.

Bieți politruci! Credeți că punând imnul la megafoane vă puteți acoperi lipsa de experiență și incompetența? Credeți că acordurile imnului vor acoperi gemetele doctorilor care cad unul câte unul din cauză că i-ați trimis la luptă cu pieptul gol?

Am înțeles. V-ați inspirat din ce s-a întâmplat în Italia când oamenii stând în izolare au ieșit în balcoane și au cântat imnul național! Au ieșit ei. Nu i-au mânat autoritățile cu megafoane! Consultantul care v-a dat ideea de a pune imnul la megafoane nu v-a spus asta. Sau voi nu ați avut urechi să auziți?

Voi credeți că românii au uitat că imnul la megafoane era pus doar de securitatea lui Ceaușescu. Ca să acopere scrâșnetul de durere al poporului român? Asta vreți și voi?”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

„Imnul național o să-l cântăm pentru cei care merită”

Imnul național o să-l cântăm cu toții pentru cei care merită! Pentru personalul medical pe care l-ați abandonat în spitale în carantină! Pentru polițiștii și jandarmii care nu uită să fie oameni chiar dacă e stare de urgență! Pentru voluntarii care duc pachete cu mâncare la cei în nevoi! Pentru cei care țin sistemul energetic în stare de funcțiune! Pentru fermierul care își ia masca improvizată (pentru că voi ați vrut alegeri anticipate și nu ați avut timp să aduceți echipamente de protecție) și se duce să-și are și semene ogorul! Pentru vânzătorul de la supermarket care, pe față cu o mască spălată de mai multe ori, continuă să ne vândă produsele de care avem nevoie. Pentru șoferul de tir care își lasă familia bolnavă acasă și se duce în zone de risc pentru a încărca materialele medicale pe care voi nu le-ați adus la timp!

Pentru ei toți vom cânta noi imnul atunci când va fi cazul! Voi rămâneți cu megafoanele care vă cântă imnul doar vouă!”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu. site news

Lasă un răspuns