Calendar creștin ortodox, 9 aprilie. Sfântul care și-a vândut toată averea, din dragoste pentru Hristos

Calendar creștin ortodox, 9 aprilie. Sfântul care și-a vândut toată averea, din dragoste pentru Hristos. Pe data de 9 aprilie, este prăznuit Sfântul Eupsihie.

Calendar creștin ortodox, 9 aprilie

Calendar creștin ortodox, 9 aprilie. Sfântul care și-a vândut toată averea, din dragoste pentru Hristos. Eupsihie s-a născut într-o familie de nobili creştini. În timpul domniei lui Iulian Apostatul, pe când întâistătător al Bisericii din Cezareea era Sfântul Vasile cel Mare, Eupsihie avea să se căsătorească cu o tânără nobilă.

Calendar creștin ortodox, 9 aprilie. Sfântul care și-a vândut toată averea, din dragoste pentru Hristos. Chiar în timpul cununiei, un cortegiu format din păgâni a trecut prin apropiere. Eupsihie a intrat în templul spre care se îndrepta cortegiul, unde au dărâmat statuile, aducând mari stricăciuni templului.

Calendar creștin ortodox, 9 aprilie. Sfântul care și-a vândut toată averea, din dragoste pentru Hristos. Astfel, împăratul Iulian Apostatul a poruncit ca vinovaţii să fie decapitaţi, ca mulţi creştini să fie recrutaţi în armată şi ca toţi să plătească tributuri exorbitante faţă de împărăţie. De asemenea, acesta a mai dispus reconstruirea imediată a templului pe cheltuiala tuturor creştinilor.

Calendar creștin ortodox, 9 aprilie. Sfântul care și-a vândut toată averea, din dragoste pentru Hristos. Eupsihie, fiind prins de persecutori, a fost legat de un copac şi torturat cu sălbăticie și apoi decapitat.

Calendar creștin ortodox, 9 aprilie. Sfântul care și-a vândut toată averea, din dragoste pentru Hristos. Astăzi este pomenit şi Sfântul Cuvios Vadim, care a fost prins, împreună cu şapte ucenici ai săi, în timpul persecuţiilor împotriva creştinilor din Persia.

Sfântul care și-a vândut toată averea, din dragoste pentru Hristos

Calendar creștin ortodox, 9 aprilie. Sfântul care și-a vândut toată averea, din dragoste pentru Hristos. Acest sfânt era de neam foarte bogat şi, când a voit să se facă monah, toată bogăţia sa a împărţit-o săracilor. Apoi, zidindu-şi o mănăstire afară din cetate, a vieţuit într-însa.

Calendar creștin ortodox, 9 aprilie. Sfântul care și-a vândut toată averea, din dragoste pentru Hristos. În temniţă, a petrecut patru luni, legat împreună cu ucenicii lui, bătut aspru în toate zilele, răbdând însă cu bărbăţie, pentru nădejdea şi adevărata credinţă, care o avea către Dumnezeu.

Calendar creștin ortodox, 9 aprilie. Sfântul care și-a vândut toată averea, din dragoste pentru Hristos. A fost omorât de către un demnitar al imperiului cu numele Nirsan, care era creştin şi pentru asta a fost închis de către împărat. Temându-se însă de torturile la care urma să fie supus, acesta a dat de ştire împăratului că orice îi va cere, este gata să facă.

Calendar creștin ortodox, 9 aprilie. Sfântul care și-a vândut toată averea, din dragoste pentru Hristos. Au fost aduşi astfel la palat amândoi, Vadim şi fostul demnitar, şi i s-a promis acestuia din urmă că dacă îl va ucide pe Sfântul Cuvios Vadim va fi eliberat şi va lua toată averile sale.

Calendar creștin ortodox, 9 aprilie. Sfântul care și-a vândut toată averea, din dragoste pentru Hristos. Sfântul Cuvios Vadim a fost ucis de Nirsan, prin repetate lovituri de sabie, căci mâinile acestuia tremurau, şi a trecut la Domnul în chinuri cumplite. (sursa: vol. „Vieţile Sfinţilor”). site news

Lasă un răspuns