Calendar creștin ortodox, 7 aprilie. Sărbătoare mare, sfântul răstignit cu capul în jos

Calendar creștin ortodox, 7 aprilie. Sărbătoare mare, sfântul răstignit cu capul în jos. Pe data de 7 aprilie, este prăznuit Sfântul Caliopie.

Calendar creștin ortodox, 7 aprilie. Sărbătoare mare, sfântul răstignit cu capul în jos. Sfântul Caliopie a trăit la sfârşitul secolului al III-lea şi începutul secolului al IV-lea. A fost unicul fiu al unui părinte de rang senatorial din Perga Pamfiliei.

Calendar creștin ortodox, 7 aprilie

Calendar creștin ortodox, 7 aprilie. Sărbătoare mare, sfântul răstignit cu capul în jos. Din cauza persecuţiilor împotriva creştinilor, mama sa l-a aşezat într-o corabie, i-a dat aur şi l-a trimis în cetatea Pompeiopolis. Ajuns în această cetate, refuza să ia parte la o sărbătoare în cinstea zeilor. Motiv pentru care este dus la comandantul Maximus. Sfântul Caliopie va mărturisi înaintea acestuia că este creştin.

Calendar creștin ortodox, 7 aprilie. Sărbătoare mare, sfântul răstignit cu capul în jos. Este supus la diferite chinuri, murind pe cruce ,răstignit cu capul în jos în Sfânta şi Marea Zi de Joi. A doua zi, când au coborât de pe cruce trupul neînsufleţit al Sfântului Caliopie, mama sa a căzut îmbrăţişându-l şi a murit. Ei au luat mucenicia cu cinste în anul 304.

Sărbătoare mare

Calendar creștin ortodox, 7 aprilie. Sărbătoare mare, sfântul răstignit cu capul în jos. Astăzi este pomenit şi Sfântul Ierarh Gheorghe Mărturisitorul, episcopul Mitilenei. A trăit în timpul tulburărilor iconoclaste ce au marcat Biserica în secolul al VIII-lea şi începutul celui de-al IX-lea şi a fost martor al Sinodului VII Ecumenic de la Niceea din 787.

Sinodul a avut loc de fapt în anul 783, dar toate procesele verbale şi hotărârile acestei adunări s-au încheiat abia în anul 787. A fost o mare luptă împotriva iconoclaştilor, a împăraţilor iconomahi şi a multor arhierei care au căzut din dreapta credinţă, şi preoţi, şi popor peste măsură – spune istoria Bisericii.

Calendar creștin ortodox, 7 aprilie. Sărbătoare mare, sfântul răstignit cu capul în jos. Sfântul Gheorghe a fost hirotonit episcop al cetăţii Mitilene de pe insula Lesbos, unde a slujit vreme îndelungată, dar odată cu venirea pe tronul imperial a lui Leon (813-820), prigonitor al iconodulilor (cinstitorilor de icoane), a fost alungat din slujba de păstor şi exilat la Cherson, unde a rămas până la sfârşitul vieţii (sursa: vol. „Vieţile Sfinţilor”) . site news


Lasă un răspuns